2 DIN autoradio – deel 6

de opening moet worden aangepastDe onderdelen moeten nog worden samengevoegd. Hiervoor heb ik verzonken M3 boutjes en moertjes gebruikt. Omdat het originele paneel een beetje bol staat, kan ik het plexiglas niet zomaar vastzetten. Het middenpaneel heeft aan de achterzijde zoals gezegd 6 verende klemmen zitten. Ik heb vervolgens in mijn werkbank gaatjes geboord waarin ik het paneel kan “parkeren”.

Hiermee zorg ik ervoor dat het paneel niet kan doorbuigen terwijl ik de gaatjes boor door het plexiglas en het paneel. Dit heb ik eerst aan één zijde gedaan. Vervolgens was het makkelijk om aan de andere zijde het plexiglas lichtjes te buigen om ook hier gaatjes te boren en boutje te plaatsen.

Bij het zagen van het plexiglas heb ik al meteen aan de boven- en onderzijde een schuine rand aangebracht. Hierdoor maak ik het oppervlakte groter waarmee straks het plamuur verbonden is.

Wie goed naar bovenstaande foto kijkt ziet dat ik een zilverkleurige rand geplaatst heb. Dit is aluminium waarmee ik de onderzijde van de opening aangepast heb zodat deze overeenkomt met het 2DIN formaat. Nu past de 2DIN schacht namelijk strak in de opening.

En nu komt het weer aan op plamuren, schuren, weer plamuren en schuren, primer (2x) aanbrengen en vervolgens de zilverkleurige lak.

DEEL 7 VOLGT………(laatste deel van deze serie)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s