2 DIN autoradio – deel 5

aanpassen middendeel daciaNu er ruimte gemaakt is in de middenconsole kan ik beginnen met het aanpassen van het frontpaneel. Aangezien de 2 DIN radios standaard afmetingen hebben, kan ik een stuk uit het frontpaneel zagen. Een 2 DIN is standaard voorzien van een rechthoekige rand die op het (nieuw te plaatsen!) inbouwframe past. Deze rand heb ik als voorbeeld genomen voor de te maken opening.

Het deel dat verwijderd moet worden heb ik afgetekend. Vervolgens weer met het speciale zaagje aan de slag om het bewuste deel eruit te zagen.

Tsja, en nou heb ik wat. Een middenpaneel waaruit een flink deel mist. Dat moet natuurlijk netjes opgevuld worden. Natuurlijk heb ik hier van te voren al over nagedacht. Ik heb besloten om met polycarbonaat (in de volksmond: plexiglas) een nieuwe rand te maken en deze op het middenpaneel te lijmen. Eenvoudig zal dit niet worden aangezien het paneel een gebogen vorm heeft.

Dezelfde rand die ik voor het aftekenen gebruikt heb, doet nu ook dienst om de opening af te tekenen op het plexiglas. Gelukkig beschik ik over diverse gereedschappen waaronder een handbovenfrees met diverse freesjes. Met deze gereedschappen kan ik de opening uitfrezen. Na het zorgvuldig meten zijn de afmetingen van zowel de opening alsook de buitenzijde van het te maken paneel bekend. Hierbij moet worden opgemerkt dat de bovenzijde van het paneel breder is dan de onderzijde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s