Bezoekers-aantallen

statistiek-okt-2009Vandaag eens wat anders. Namelijk even een stukje statistiek.  Deze NL-site is nu alweer een aantal maanden “in de lucht”. Eerst als een site van eenvoudige opzet die al vrij snel haar beperkingen aan het licht bracht; dus in korte tijd werd omgebouwd tot de site die je nu hier ziet.  Begon de site voorzichtig in Mei van dit jaar, nog steeds lopen de bezoekersaantallen op.

Hieronder eventjes wat getallen:

 • In Mei (halverwege de maand gestart) een gemiddelde van 114 bezoekers per dag oftewel 3549 bezoekers voor deze maand. In totaal werd er voor 2,9 Gb aan data verstuurd.
 • In Juni begon het ineens goed op te lopen. het daggemiddelde steeg naar 472 bezoekers oftewel 14178 bezoekers voor de hele maand. Er werd een record gebroken in de hoeveelheid Data: maar liefst 10 Gb! werd er verstuurd!
 • In Juli was het daggemiddelde 439 bezoekers met een maandtotaal van 13615 bezoekers. Deze bezoekers zorgden voor een datahoeveelheid van 9,1 Gb.
 • in Augustus steeg het daggemiddelde naar 511 bezoekers met een maandtotaal van 15861 bezoekers. De hoeveelheid data die verstuurd wordt heeft een lichte daling ingezet; een totaal van 7,5 Gb is verstuurd.
 • In September was het daggemiddelde 509 bezoekers met een maandtotaal van 15290 bezoekers. Ook in deze maand daalde het data verkeer: in totaal werd er 6,5 Gb verstuurd.
 • Dan krijgen we dus October: hoewel deze maand nog 10 dagen te gaan heeft, is het daggemiddelde nu op 626 bezoekers aanbeland met een maandtotaal van 13612 bezoekers. Het dataverkeer staat nu op 6,4 Gb.

Het dagrecord is op dit moment in handen van 5 oktober; maar liefst 838! bezoekers kwamen langs!

Tussen 21:00 en 23:00 uur komen de meesten langs; begrijperlijke wijze is het het meest rustig tussen 02:00 en 06:00 uur. Daarna loopt het even op tot 12:00 uur om meteen met een dip te volgen tot 13:00 uur (pauze?) Na 13:00 uur loopt het weer op tot 17:00 uur; dan weer de dip vanwege het avondeten (vermoed ik) om vervolgens weer op te lopen tot 22:00 uur.

Ruim 80% van de bezoekers komt vanuit Nederland; in aantallen gevolgd door Belgie, Duitsland, Hongarije en Polen. Roemeense bezoekers staan (in aantallen gezien) op de 12e plaats.

De bezoekersaantallen zijn reden genoeg om deze site voort te zetten, al zou het wel leuk zijn dat er meer reacties worden geplaatst bij de artikelen. Natuurlijk is het mogelijk om als bezoeker met ideeen, foto’s en/of informatie te komen om hier te plaatsen.

Gastredacteuren zijn natuurlijk ook van harte welkom; wie graag een stukje wil schrijven en dat hier geplaatst wil zien (Uiteraard moet het een relevant onderwerp betreffen dat hier thuishoort), stuur maar een mailtje eventueel vergezeld van foto’s. ( een mooi voorbeeld vind je hier).

Wie zijn of haar Dacia graag bij de afdeling Bezoekers wil zien verschijnen kan natuurlijk ook de foto’s mailen. In principe is er geen beperking in het aantal foto’s…… (liefst op hoge kwaliteit). Het email adres staat op de contact-pagina.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in statistiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Bezoekers-aantallen

 1. HenkM zegt:

  OK,OK, ik reageer al 🙂 .

  Geweldig Richard laat deze site nooit stoppen, zeer informatief.
  Misschien nog een direct linkje naar je NL forum en helemaal compleet.

  Gefeliciteerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s