De sandero op LPG

sandero11Op gas rijden heeft weer een impuls gekregen met de komst van de Sandero op LPG. Ondertussen kiest een redelijk groot deel van de Sandero-rijders voor een gasinstallatie zodat er schoner maar zeker ook voordeliger gereden kan worden. Werden de bestelde MCV’s op gas gewoon als benzine versie afgeleverd om hier in NL te worden voorzien van een gasinstallatie, bij de Sandero kiest de fabriek een andere strategie. Ze worden er namelijk al in de fabriek mee uitgerust. Dit biedt natuurlijk veel voordelen bij de inbouw waardoor deze installatie minder kost dan wanneer hij hier in Nederland zou worden geplaatst. De 1.4 MPI met 75 PK op LPG heeft een B-label, uitstoot is 139 g/km en komt in aanmerking voor de 20% bijtellingsregeling. De ambiance-uitvoering komt op 10.695 euro; de Laureate moet 11.695 euro voor worden afgetikt. Metallic lak en afleveringskosten komen daar uiteraard nog bij. De sandero met gasinstallatie wordt geleverd met een onderbouwtank van 35 liter.

Detail: bij bijvoorbeeld de MCV op gas wordt een volwaardig reservewiel gewoon bijgeleverd. Dit komt omdat de auto als benzineversie naar Nederland komt en dus een volwaardig reservewiel meebrengt. Voor de Sandero op gas is het een ander verhaal: deze wordt al in de fabriek van de gas-installatie voorzien. Deze wordt op de plek van het reservewiel geplaatst waardoor er geen ruimte meer is voor het reservewiel.

De garantietermijn van 100.000 km of 3 jaar verandert niet, deze geldt namelijk ook voor de LPG-versie..

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dacia Sandero en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De sandero op LPG

  1. Wil16V zegt:

    Goed dat deze auto er ook komt, alleen jammer van de levertijden die nog steeds redelijk onbekend zijn Plus minus 3/4/5 maanden.
    Wat ik er niet uit kan halen of er ook een soort van Flashlube systeem bij zit om je motor beter te onderhouden cq goed te houden.
    En is er een mogelijkheid om er een NL aansluiting in te bouwen ivm elke week de dop erop en eraf en weer klemmen… als dit nu al bekijk met mijn huidige LPG aansluiting komt er toch een aardige druk op te staan op de aansluiting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s