Dacia en de toekomst

autoDacia heeft een prestatie van formaat neergezet: Samen met Audi ontving Dacia een Branche vakprijs. Het is namelijk gebleken dat de klanten van beide merken het meest tevreden EN trouw zijn!. Bureau TNS Sofres heeft een onderzoek uitgevoerd onder 3500 autobezitters waarvan de auto jonger is dan 5 jaar. Er werden in totaal 22 automerken gepeild; Als je dan als nieuwkomer op de europese markt samen met Audi zo hoog eindigt dan heb je een geweldige prestatie geleverd. 97 procent van de Audi-eigenaren heeft laten weten tevreden te zijn over hun auto. Maar direct er achteraan met 96 procent staat Dacia! In prijsniveau een wereld van verschil met een Audi, maar in tevredenheid zijn ze gewaagd aan elkaar zo blijkt uit het onderzoek. Dacia kan dus de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

ondanks de actie-aanbiedingen van de diverse autofabrikanten zijn veel mensen toch hun merk trouw gebleven. Die mensen die wel van merk (willen) wisselen hebben hier een goede reden voor: ze zijn in de eerste plaats ontevreden met de hoge onderhoudskosten en het feit dat de factuur van het onderhoud niet duidelijk genoeg is. Wat natuurlijk ook meespeelt is de inruilwaarde, garantiegevallen die niet naar tevredenheid worden opgelost en kwaliteit die te wensen overlaat.

De Dacia eigenaren hebben aangetoont zeer tevreden te zijn met hun auto, daarvoor hoef je dus niet per sé in een duurdere klasse te vertoeven. Zowel Audi als Dacia houden zichg aan de beloften die ze gedaan hebben: voor Audi staat een kwaliteitsprodukt hoog in het vaandel en Dacia blijkt de lage onderhoudskosten inderdaad waar te maken.

De uitkomst is een echte opsteker voor Dacia; Als tweede eindigen achter Audi. Vervolgens zie je dan Honda en BMW gezamelijk op de derde plaats. Vorig jaar nog stond Toyota op de eerste plaats en Mercedes op de tweede plaats; nu vallen ze beiden buiten de top 3. Ook Citroen, Peugeot en Renault slepen geen prijzen binnen. De kwaliteit van Renault is al wel aanzienlijk verbetert; hierdoor dalen de onderhoudskosten natuurlijk ook. Wat tegenwerkt zijn echter de “vorige”modellen van Renault. Deze vertonen regelmatig problemen waardoor renault buiten de boot valt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s