Een dacia kan ook branden….

bebas-d-04Helaas maar waar….. Het navolgende verhaal is zeer triest te noemen. Bernhard speelde mij deze informatie door. Het gaat hier om een Dacia Logan  MCV 1.4 in basis-uitvoering van ongeveer 3/4 jaar jong die geheel is uitgebrand bij onze oosterburen.

Het is als volgt gebeurt:

Het gezin waar het hier om gaat (vader, moeder en vier kinderen) had een kinderfeest  met ongeveer 15 kinderen in de leeftijd van 13 jaar. Ze hadden een zoektocht georganiseerd in het donker door het dorp waar ze wonen. De kinderen waren allen voorzien van een zaklantaarn en moesten verschillende opdrachten uitvoeren.  De ouders hadden ook bedacht om de kinderen onderweg te laten schrikken op verschillende plaatsen.

En daar ging het mis……

In het donker had zich één van de kinderen die niet bang was uitgevallen van de groep afgescheiden en verstopt. Hierdoor werd de organisatie door elkaar gegooid en moesten per direct de plannen worden gewijzigd. Als afsluiting van het feestje was het de bedoeling om wat licht vuurwerk af te steken en dat lag dus natuurlijk in de Dacia.

Omdat de binnenverlichting in de basis-uitvoering van de Dacia niet echt toereikend is, probeerde één van hun zoons  (10) om met een aansteker wat meer licht te creeeren. Hierbij werd per ongeluk een stuk papier in brand gezet dat door hem vastgehouden werd. Dit alles speelde zich af op de bijrijdersstoel. Een windvlaag zorgde er vervolgens voor dat het stuk papier viel, ongelukkigerwijze op het nog verpakte vuurwerk en een regenscherm. Deze beiden werden in brand gezet, waarna al heel snel het tapijt volgde. De moeder heeft de kinderen uit de auto kunnen halen; er zijn gelukkig geen persoonlijke ongelukken gebeurd. Zowel de auto als alles wat erin aanwezig was is totaal verbrand. Het gezin heeft al diverse tegenslagen te verwerken gehad en dit was toch een hele erge tegenslag….

De vader was al op tijd naar huis gegaan vanwege de wijzigingen van de plannen en verbaasde zich erover na een uur waar zijn vrouw en de andere kinderen bleven, totdat de telefoon ging.  Op dat moment dacht hij nog “ze willen me voor de gek houden”, tot opeens een huilende zoon aan de deur stond: “Papa, ik maak het weer helemaal goed, je kunt mijn hele kamer verkopen…..”

ondertussen is gebleken dat het tapijt / ondertapijt van de dacia behoorlijk brandbaar is. Hierdoor kan het vuur zich snel verspreiden.

Dat deze tegenslag de onderlinge relaties in het gezin ( na alle andere tegenslagen) nog verder onder druk zetten is wel logisch, Ik hoop echter dat de lucht zich snel klaart en dat ze zich gezamelijk hierdoorheen kunnen slaan. Ondanks het feit dat de vader een redelijk inkomen heeft, kunnen ze de eindjes maar net aan elkaar knopen.  net als zovelen hebben ze een huis af te betalen, vier kinderen kosten ook veel geld.

Vanaf hier wens ik ze dan ook sterkte…

Markus, Wenn ich die bilder sehe von den Dacia, tut mir dass auch weh als Dacia-fahrer. Aber es ist nur ein auto, glucklich ist da nichts passiert mit deine familie! Wünsche Dir und Deiner Familie viel Glück und Erfolg und naturlich ein neues Auto!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een dacia kan ook branden….

 1. Martin zegt:

  Wat eng zo,n brand!Maar is de vloerbedekking in alle Auto,s,Dacia,s MCV,s zo brandbaar?
  Waarom is dit niet behandeld met een brandvertragend middel?Of is dat bij onze MCV phase 2 beter?

  Martin

 2. richard zegt:

  Vanwege het uitbranden van de MCV heeft een duits forumlid de proef op de som genomen en een stukje van de bekleding van zijn auto afgesneden. Dit bleek snel te willen branden. Ik heb geen reden om aan te nemen dat er verschillen zijn in de bekleding tussen de Phase I en Phase II hoewel me daar geen testen van bekend zijn. Zelf wil ik niet gaan snijden in de bekleding van mijn auto en beschik ik ook niet over een reststuk anders ging ik het zelf ook testen.

 3. HenkM zegt:

  Voor mensen die nu bang worden: google eens op vlam- en brandvertragers. U vindt er beslist wel een middel van Uw gading.

  Vooralsnog heb ik mijn MCV met vonkjes of zelfs een gevallen sigaret niet in de fik gekregen (e.e.a. natuurlijk niet conform de test eisen van TNO).

 4. pvdhoven zegt:

  Helaas geld het niet brandvertragend zijn voor alle soorten vloerbedekking.

  Maar als je het wil doen dan kan dat heel makkelijk. Veel DHZ zaken hebben vlamvertragers.
  Pak dan de versie voor natuurlijke materialen, ook al is het tapijt synthetisch. Vlamvertragers voor synthetische stoffen kunnen witte vlekken geven als ze opdrogen. Vlamvertragers voor natuurlijke materialen hebben dat probleem niet.

  En denk eraan om eerst je matten schoon en droog te maken, anders pakt de vlamvertrager niet goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s