Meer info over de Duster.

026De Dacia SUV, ondertussen bekend als de “Duster”, gaat in race-uitvoering meedoen aan de Trophée Andros. Het race-model is aan de pers getoond op 17 november en is goed ontvangen.Er wordt onder andere gesproken met Alain prost en R. Deconinck over de toekomst van Dacia. Stephen Norman verzorgt de onthulling van het model.

Alain Prost: “Dit is de eerste Dacia 4×4. Dacia begeeft zich in de racerij en ik mag daar aan meedoen. Het idee beviel me vanaf het eerste moment. Ik denk dat het publiek varrast zal zijn en dat deze bijzondere auto van het produktiemodel een succesnummer zal maken,daarnaast is het ook op sportief niveau interressant. Ja, het is waar dat beginnen bij het begin een goede zaak was dit jaar. Natuurlijk moesten we rekening houden met de afmetingen van de auto en vele andere aspecten van het basismodel. Het was niet altijd makkelijk omdat het model nog niet onthuld is. Het was gecompliceerd, maar dat maakte het ook interressant. Ik vroeg the ontwerpers alle nieuwe zaken die ik nodig achte voor de auto, zowel voor de motor als voor het chassis. We hebben niet veel tijd om de auto te ontwikkelen dus we zullen ongetwijfeld op problemen stuiten. Maar over het geheel genomen, zeker op papier, zou de auto een hele goede prestatie moeten kunnen neerzetten. Ik denk dat er een nauwe band zal zijn tussen het racemodel en de produktieversie. Het is een aantrekkelijke auto. Ik wil hem graag aan de tand voelen; ik ben best ongeduldig. De doelstelling is om competatief te zijn en te vechten voor de overwinning”. 

Remi Deconinck: “Omdat Dacia geen historische structuur heeft in de racerij waarmee dit project geleid kan worden om een model te ontwikkelen, is de Renault Sport afdeling ingeschakeld. Het was een fascinerende uitdaging die ons 5 maanden kostte en het werd een zeer interressante ervaring. We hebben  al aan de promotie gewerkt van het image van het produkt voor de onthulling omdat dit de eerste keer is dat we aan een race-versie werken voordat er een produktie-versie is. De auto brengt alle facetten bij elkaar die we tot nog toe kennen uit de Trophée Andros. Oftewel, het is absoluut een auto van de laatste generatie in deze competitie. De Dacia Duster is even innovatief in de 4×4 markt als de Logan dat ook was bij de introductie. De binnenruimte en de carrosserie is geheel origineel voor een 4×4. Het prijsniveau zal dezelfde impact hebben in de 4×4 markt als bij de invoering van de sedan. De gestelde ambitie: waarom zouden we niet winnen op het eind?”

Stephen Norman:” Dit sport model hebben we speciaal gemaakt voor Alain Prost. Hij zal Dacia vertegenwoordigen op de Trophée Andros. Wat je al wel kunt zien is dat dit model esthetisch zeer veel lijkt op het model dat in produktie zal gaan in Pitesti, dus dit model is niet erg overdreven. Natuurlijk is het een marketing-operatie, om iedereen te laten weten dat Dacia weer terug is en dat er een prachtig 4×4 model is met de naam DUSTER . Het betekent ook dat de prijsstelling zodanig zal zijn dat hij betaalbaar zal zijn voor bijna iedereen”.

Hieronder een video van de Duster in actie:

Hieronder volgen nog een aantal foto’s van de Duster bij de persconferencie op 17 November:

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in dacia suv, Mededelingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s