Zonneschermen voor de Sandero

zonneschermVorig jaar heb ik zonneschermen besteld bij de firma SOLARPLEXIUS in Zweden. Het betreffen hier kunststof schermen die gekleurd zijn om het zonlicht te dempen. Na betaling volgde een vlotte levering en ik moet zeggen dat ik nog steeds heel tevreden ben over de schermen. Ze zijn eenvoudig te plaatsen EN te verwijderen zonder sporen achter te laten.

Op verzoek heb ik telefonisch contact opgenomen met de fabriek om te informeren naar de schermen voor de Sandero.

Deze waren eerst alleen leverbaar voor de Logan MCV, maar er is goed nieuws! Per direct zijn ze ook te bestellen voor je Sandero! Afbeeldingen zijn er nog niet van vrijgegeven maar er zijn 2 verschillende sets leverbaar:

 • een 3-delige set; het betreft een scherm voor de achterruit, en de 2 kleine ruitjes in de beide achterdeuren. Deze set kost dan inclusief verzending en BTW:  105,00 euro.
 • een 5-delige set; het betreft een scherm voor de achterruit, de 2 kleine ruitjes EN de beide grote ruiten in de beide achterdeuren. Deze set kost dan inclusief verzending en BTW:  133,00 euro.

Wie vragen of hulp nodig heeft bij het bestellen van de schermen voor haar of zijn Sandero (of MCV) kan het beste direct kontakt opnemen met de Duitse vestiging via solarplexius@gmx.de aangezien Dacia nog niet in het internet-bestelsysteem staat. De email mag in het Duits of het Engels worden opgesteld; ook kan er gebeld worden: 0049-5266 926775.

Als je het Duits of het engels niet spreekt/schrijft en toch graag de schermen zou willen hebben: neem even contact op met mij via het bekende email-adres op de contactpagina; misschien kan ik helpen.

Wie graag foto’s wil zien van hoe de schermen er uit zien kan naar de pagina over de zonneschermen gaan alwaar mijn MCV staat met de bewuste schermen.

Produktbeschrijving van de fabrikant:

Solarplexius zorgt er niet alleen voor dat de zon niet in het interieur schijnt, maar voorkomt ook dat ongewenste ogen naar binnen kijken. Hierdoor verklein je de kans op diefstal in het geval dat je per ongeluk wat van waarde achterlaat in de auto. Maar.. zelf kun je wel naar buiten kijken waardoor je de controle houd over de auto.

Een ander voordeel is dat het rijden in het donker veiliger wordt omdat je niet meer verblindt wordt door de felle lichten in de achteruitkijkspiegel. Daarnaast verhoogt het de uitstraling van de auto.

Zodra de zon aan de horizon verschijnt, zal de temperatuur in de auto toenemen. In eerste instantie is dit wel prettig maar als de temperatuur toeneemt wordt het minder voor mens en dier. Zeker in auto’s met veel glasoppervlak. Met Solarplexius houd je de zon buiten; de schermen houden 90% van het zonlicht tegen. Met als resultaat dat de temperatuur minder snel stijgt en dus comfortverhogend.

Solarplexius is ruim 10 jaar op de markt en kent al meer dan 100.000 tevreden gebruikers op de europese wegen. Ook heeft Solarplexius deelgenomen aan autocrash-test waarbij de schermen gemonteerd waren; Daarnaast zijn ze goedgekeurd door het Duitse TÜV.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Zonneschermen voor de Sandero

 1. koekoek zegt:

  Zijn de zonwering schermen toegestaan in ons regelgeving , net als div soorten folie welke niet gebruikt mag worden.

 2. richard zegt:

  ja, ze zijn toegestaan.

  Er geldt alleen een uitzondering voor de voorruit en de beide voorste zijruiten.
  SolarPlexius levert hiervoor echter geen schermen dus die kun je dan ook niet plaatsen.

  het is niet toegestaan om autoruiten (voorruit en voorste zijruiten) te voorzien van een folie of een coating met een lichtdoorlaatbaarheid minder dan 50%.

  De overige ruiten mag je zelfs voor 100% dichtmaken, al geldt er voor de achterruiten een uitzondering als de auto geen rechterbuitenspiegel heeft.

  Meer nuttige info:

  http://www.tuning-gids.nl/auto_ramen_tinten_raamfolie_tintfolie.htm

 3. Gurb zegt:

  Bedankt voor de informatie!
  Leuk details voor de Sandero!!

 4. wim zegt:

  Krijg je de ramen nog open met zo een plexi erbij?

 5. richard zegt:

  Ja en Nee. natuurlijk kun je de ramen nog steeds bewegen, hetzij met de hand, hetzij met de drukknop.. Maar aangezien het zonnescherm feitelijk een voorzetraam is, heeft het geen enkele zin om het raam open te doen. Daarnaast is het niet aan te bevelen om met een open raam te gaan rijden als er een zonnescherm voor zit aangezien je dan de kans loopt om het te verliezen. ❗

 6. wim zegt:

  bedankt voor het antwoord richard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s