Dacia Duster gespot!

De produktie van de Duster is ondertussen in volle gang zodat na de presentatie op de Autosalon van Geneve de levering op gang kan komen naar de diverse dealers.

De presentatie is op 2 en 3 maart voor de Media, van 4 t/m 14 maart mag het publiek zich op de AutoSalon vergapen aan de Duster. vanaf 22 April staat de Duster bij de diverse dealer in nederland.

De Dacia store in Arnhem (recent verhuisd naar : Hazenkamp 15, Arnhem Zuid, Bochanvestiging) organiseert op 25 april een puzzeltocht in de omgeving van Arnhem, Ik verwacht dat dan de Duster daar ook in de showroom te bewonderen zal zijn.

Maar ondertussen is natuurlijk iedereen alert op afbeeldingen van de Duster “in het wild”. Gezien het feit dat de fabriek in Roemenie staat, is natuurlijk ook de kans het grootst dat daar de eerste foto’s vandaan komen.

En dat is dus ook het geval met onderstaande foto. Deze Duster, voorzien van een Roemeens kenteken, is gespot onderweg.

dacia-duster-on-street

 

Zo te zien wijkt deze niet of nauwelijks af van de witte Duster die al eerder aan het publiek werd getoond. Op de bumper zitten nog wel twee vreemde voorwerpen maar dat lijken beschermblokje te zijn die meestal bij transport van auto’s geplaatst worden.

Ik heb het al eerder aangegeven: wie de foto’s goed bekijkt van de Duster die via de Officiele Daciasites openbaar zijn gemaakt, zal zien dat er veel aan gephotoshopt is. Zo ook aan bijvoorbeeld de banden. Na vergroting is te zien dat de profilering niet klopt. Ook de tekst op de zijkant van de banden klopt niet met datgene wat een bandenfabrikant er op zou zetten.

De gemonteerde banden zijn van het Merk Continental. Type van de band ContiCross Contact LX. Zoekend op het internet bleek deze band wel te bestaan. En ook nog met goede eigenschappen; dat wil zeggen, ook andere SUV’s van andere merken worden af fabriek wel met deze banden voorzien. De maatvoering van deze banden is 215/65R16. Dat betekent ook dat de omtrek een stuk groter is dan van bijvoorbeeld de banden van de MCV.  De banden hebben een Load-index van 98. dat houd in dat elke band een draagvermogen heeft van 750 KG. De snelheidsindex geeft H aan, geschikt tot een snelheid van 210 kmh.

Overige eigenschappen van de band volgens Continental:

  • Stabiel rijgedrag en goede remeigenschappen;
  • Geschikt voor lichte terrein-omstandigheden;
  • Door de speciale vorm van het profiel blijven kiezels niet in het profiel zitten;
  • Hoge bescherming tegen aquaplaning.

(Opmerking: bandengegevens komen van Continental; er is van het type band uitgegaan dat te zien is op de vrijgegeven foto’s. praktijk zal uitwijzen waarmee de SUV daadwerkelijk geleverd zal gaan worden. Immers de MCV is ook op diverse bandenmerken geleverd).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s