AutoSalon van Geneve deel 3

AMBIANCE-UITVOERING

AMBIANCE-UITVOERING

Naast de Basis versie was natuurlijk ook de Ambiance versie aanwezig op de beursvloer. Deze was uitgevoerd in Bleu Mineral (code TERNF). De ongespoten bumpers passen heel goed bij deze donkere kleur. Als je onder de motorkap kijkt ( maar dat geldt voor alle Dusters) dan zie je veel overeenkomsten met de MCV maar ook met de Sandero. Ook hier is nog geen motorkap-isolatie aanwezig (zal uiteraard wel als onderdeel weer los te bestellen zijn). Wat in eerste instantie bij de Sandero niet helemaal goed ging, heeft men hier direct toegepast: de ruitenwisser-arm aan de linkerzijde heeft een langer scharnierpunt zodat de rand van de motorkap niet geraakt wordt.

De laadruimte is zeer goed toegankelijk doordat de achterklep heel ver open kan.  Wat eigenlijk wel opvalt is dat de waterkering onder aan de voorruit vrij summier is; hiermee bedoel ik dat je bijna de motorruimte in kunt kijken. het slangetje van de sproeikopjes  kun je bijvoorbeeld zien zitten.

Bij de Ambiance-uitvoeringen zijn de ringen rondom de ventilatieroosters in donkergrijs gespoten. Dit geldt ook voor de middenconsole. Smaken verschillen maar het is niet mijn kleur. 

De 4×2 en de 4×4 uitvoeringen zijn goed uit elkaar te houden, ten minste als je zo de brochure doorneemt. Volgens de brochure worden namelijk de 4×2 versies uitsluitend met koplampen geleverd die een chroomkleurig binnenwerk hebben. bij de 4×4 is dit binnenwerk donker van kleur. Deze Ambiance is dus een 4×4 uitvoering. Voor normaal gebruik zet je hem in de stand “2WD” waardoor alleen de voorwielen worden aangedreven. Omdat er minder aangedreven wordt heb je ook minder wrijving in de aandrijving en is de auto zuiniger in gebruik. De stand “Auto”  bepaalt zelf hoeveel vermogen er naar de achterwielen gaat, afhanleijk van de rij-omstandigheden. De stand “lock” gebruik je zodra je het terrein in gaat. Dan wordt het vermogen verdeelt over de 4 wielen voor maximale grip.

Deze versie was bovendien uitgevoerd met het optiepakket met de radio-bediening aan de stuurkolom. Overigens bleek dat bij de Gris-Platine een andere versie was gemonteerd aan de stuurkolom. Deze versie ken ik uit de Clio van mijn vrouw.

De Duster is ook de eerste dacia die hier geleverd gaat worden met de keus voor een 6-versnellingsbak. Hoewel, keus…

de 4x4versie EN de 6 versnellingsbak zijn veroordeelt tot een leven lang met elkaar; de 4×4 wordt namelijk alleen met 6-bak geleverd.

Hieronder zie je foto’s van deze Ambiance-uitvoering:

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s