Rijden met een 4×4

duster-in-het-terreinZoals al bekend is wordt de Duster ook als 4×4 versie geleverd. Dit betekent dat hij heuse terrein-capaciteiten heeft. Wil je van die capaciteiten ook echt gebruik maken dan zijn er maar weinig locaties in Nederland waar dat nog officieel kan.

Zaken waar je dan toch wel wat van moet weten zijn onder andere:

 • banden en bandenspanning
 • voor en nadelen van 4 wiel aangedreven auto’s
 • hellingrijden
 • doorwadingen
 • stuurtechnieken
 • in- en uitloophoek

De banden die standaard op de Duster zijn gemonteerd, zijn een compromis. Een eigenaar van een Duster die alleen op de weg rijdt zal misschien andere banden prefereren dan iemand die veel terrein rijdt.

Maar er zijn uiteraard ook grenzen aan het terrein rijden.

Leuk voorbeeld:

in Oktober 2003 speelde Ajax tegen Club Brugge in Amsterdam. Hier kwamen natuurlijk ook de nodige Belgische supporters op af. Op een terrein in de Amsterdamse Bijlmer parkeerde ook deze Belgische madam

De volgende ochtend vond ook zij haar Porche Cayenne terug op een afgesloten parkeerterrein, dus besloot ze via het talud het terrein te verlaten, je hebt immers een echte offroadwagen of niet. Uitermate geschikt dus voor de Amsterdamse stadsjungle…
Madam achter het stuur, rechtdoor en goed gasgeven.

amsterdam20jungle022

Hieronder vind je een album met foto’s van hoe het NIET moet……

Ik hoop dat alle Dacia Duster rijders hier hun voordeel mee doen  :mrgreen:

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in dacia suv, Mededelingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Rijden met een 4×4

 1. john zegt:

  Tja een Jeep is een alleen een Jeep als er Jeep op staat maar dit heeft toch meer weg van een ijsbreker. Dit is wel heel erg extreem, waar uit blijkt dat terrein wagens geen amfibie voertuigen zijn en ook zeker hun beperkingen hebben. Dus probeer dit straks NIET met uw nieuwe Duster en rij nooit te dicht op het scherp van de snede.

 2. philcom zegt:

  Funny :mrgreen: ik zal het zeker onthouden wanneer ik mijn Duster mag afhalen.(juli 😦 ) Kan ik in de ardennen wat gaan stoeien, joepie!

 3. john zegt:

  Even voor fhilcom, zat er 3 maand levertijd op jou Duster en dan gelijk nog maar een vraagje, zit op geen enkele duster standaard airco?

 4. MiMo16V zegt:

  John, waarschnlk zat er op de Jeep in de foto reportage geen airco, maar daar hebben ze wel iets op gevonden :mrgreen:
  Trouwens, ik denk dat de AC op geen enkel model van Dacia standaard is.

 5. john zegt:

  Bedankt voor de informatie MiMO16V en wat de Jeep betreft, ik denk dat ze de komende 5 zomers een lekker drankje nuttigen met [je raad het al] een paar klontjes IJS.

 6. Daciafan zegt:

  In de folder staat dat op de Laureate standaard airco aanwezig is (zie http://web.renault.nl/downloads/prijslijsten/dacia-vp-duster-brochure.pdf, pag. 17/28) 😆

 7. philcom zegt:

  Inderdaad john, levering begin juli. Veel info hebben ze in Belgïe nog niet. Tov duitsland (speciale FC uitvoering, in NL een speciale actie met 500 EURO aan opties gratis, bij ons niks voorlopig dan toch) @Daciafan ; Bedankt voor de brochure


  (accescoires duster)

  (Geneva Backstage – 4x4x2 : Discover Dacia Duster )

 8. john zegt:

  Inderdaad, zoals het in de folder staat is er op de Laureate airco maar ik heb het ook aan Richard gevraagd op deze site en die zegt dat op geen enkele duster airco aanwezig is. In ieder geval bedankt voor jullie reactie en dan zien we het wel op 22 april als ie bij de dealer staat, bedankt. Er zit wel arko op [alle ramen kunnen open] dat weet ik wel zeker. :mrgreen:

 9. richard zegt:

  het feit dat er geen airco standaard aanwezig zou zijn was afkomstig van de eerste lijst die verscheen met diverse gegevens over de Duster. Dat was een lijst die iemand zelf samengesteld heeft en gepubliceerd heeft. Het blijkt nu dat die lijst niet geheel juist was; de Lauréate blijkt dus WEL standaard te beschikken over de airco!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s