Rally "aicha des Gazelles" Marokko

headerDe Duster, Dacia’s nieuwste betaalbare offroad, die momenteel te zien is op de autosalon van Geneve, staat op het punt deel te nemen aan de 20th anniversary Rallye Aicha des Gazelles in Marokko van 15 t/m 28 maart.

Het zand van de Sahara en de bergachtige uitlopers van het Atlas gebergte voorzien de Duster van een prachtige mogelijkheid omde off-road capaciteit te demonstreren. Natuurlijk zal ook de robuustheid en de betrouwbaarheid van de Duster op de proef gesteld worden.

Het unieke aan dit evenement is dat 2 medewerkers die actief hebben meegewerkt aan het Duster project plaats zullen nemen achter het stuur van de 2 deelnemende Dusters in (uiteraard) 4×4 uitvoering:

  • Isabelle Charles (auto no 315), 47 jaar,  is verantwoordelijk voor de kleuren en design van de Duster;
  • Nathalie Descout (auto no 316), 28 jaar, is verantwoordelijk voor de wereldwijde advertentiecampagne’s.

deelneemstersDe beide Dacia-teams  zullen ook gaan deelnemen in de ECO-driving Challenge. Dit houd in dat de 3 bemanningen die zorgen voor de minste CO2-uitstoot tijdens de rally een prijs zullen bemachtigen. De Beide dceelnemende Dusters zijn daarom voorzien van de 85 PK sterke diesels i.p.v. de 110 PK versie. De uitstoot van deze versie ligt op 140 g/km, bij de 110 PK wordt dat 150 g/km.

Deze rally is de tweede deelname aan een motorsport evenement. Net als de Trophee Andros ijs races is deze rally een unieke competitie. Dit past dan ook precies in het straatje van Dacia.

Waar draait deze rally om:

  1. Alleen vrouwen kunnen deelnemen;
  2. Niet de snelste tijd is van belang, maar wel de korst mogelijke afstand;
  3. terug naar de basis: voor de navigatie wordt alleen een kompas en een kaart gebruikt;

marokko is een belangrijke afzetmarkt voor Dacia. Het is het tweede merk in verkochte aantallen (Renault staat eerste) met een marktaandeel van 16,5 % terwijl de Logan het best verkopende model is.

raliul_maroc_4_gedeeltevanaf Juli 2010 zal de Duster in een veelvoud aan landen beschikbaar zijn. Dit nieuwe model zal (zoals we ondertussen gewend zijn) weer een zeer goede prijs/prestatie verhouding hebben (vanafprijs in Nederland: 13.990 euro).

Dit evenement start in de plaats Erfoud. De auto’s zullen een afstand af moeten gaan leggen van ruim 2500 km door de uitlopers van het Atlas gebergte en de Sahara.

Uitspraak van Dacia: De duster is een originele 4×4 en zal de uitdaging aangaan die de deelnemers te verwerken krijgen. Hij is ontworpen om op alle soorten ondergrond te worden gereden, waar dan ook in de wereld. De auto bied echte off-road capaciteit danksij de bodemvrijheid van 210mm, korte overhang voor (822mm) en achter (820mm), inloophoek van 30 graden en een uitloophoek van 36 graden.

De motor is gecombineerd met een 6-versnellingsbak met een zeer korte 1e versnelling (5,79 km/h bij 1000 rpm). Hierdoor is het mogelijk om met zeer lage snelheid te rijden op ongelijke ondergrond terwijl het wegrijden vanuit stilstand met zware lading of op een heuvel makkelijker wordt.

Het 4×4 differentieel, afkomstig uit het magazijn van Nissan, wordt bediend door een keuzeschakelaar die onderaan de middenconsole geplaatst is zodat de bemanning de auto kunnen aanpassen aan de omstandigheden.

Hieronder vind je een aantal foto´s van een deelnemende Duster:

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in dacia suv, Mededelingen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s