Dacia op de Autosalon in Madrid

"groene" auto?

Dacia heeft deelgenomen aan de “Salon International Ecological Vehicles and Sustainable Mobility”, wat zoveel wil zeggen als de Salon van Ecologisch verantwoorde voertuigen en duurzame mobiliteit.

Deze Autosalon is gehouden in Madrid, van 20 t/m 22 Mei. In een Stand met een oppervlakte van 300 m2 heeft Dacia de modellen gepresenteerd die het eigen “Eco2” label dragen. Hiermee werd getoond dat voertuigen goed samen kunnen gaan met het respect voor het milieu.

Op de stand ston natuurlijk de nieuew telg aan de Dacia-boom, de Duster. Ook de Sandero was van de partij. Beide voertuigen hebben een CO2-uitstoot die minder is dan 140 g/km.

Voordat een Dacia-model voldoet aan de “Eco2”-eisen, moet er aan drie voorwaarden worden voldaan:

  1. Het voertuig moet geproduceerd zijn in een fabriek met het ISO 14001 certificaat;
  2. De CO2-uitstoot mag maximaal 140 g/km zijn;
  3. aan het einde van de gebruksduur moet minimaal 95% van het gewicht EN minimaal 5% van de gebruikte kunststoffen worden gerecycled.

De Duster trok veel belangstellenden naar de Stand; meer dan 100.000 tijdens deze drie dagen. Met de 85 PK 4×2 dieselversie (135 g/km en een verbruik van 5,1 /100) en de 110 PK 4×2 dieselversie (139 g/km en een verbruik van 5,3 /100) voldoet de Duster dus uitstekend aan de ECO-eisen.

Door deel te nemen aan deze Autosalon laat Dacia ziendat ze beschikt over modellen die voldoen aan de hedendaagse normen die de koper stelt voor wat betreft de bescherming van het milieu en het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen.

Deze Autosalon probeert een omgeving te creeren waarin de autofabrikanten zich kunnenlaten zien met hun”ecologische produkten. Ze kunnen laten zien dat ze werk maken van duurzame ontwiukkelingen.

Hieronder vind je een aantal foto’s van deze Autosalon: (leuk detail, in overeenstemming met het duurzame karakter: een groot deel van de stand is ook gebruikt op de Autoshow van Geneve….)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s