Autoradio's

De Blaupunkt autoradio die meegeleverd wordt met het Pack exclusive (airco en radio) doet nogal wat “stof” opwaaien. De meningen daarover zijn namelijk erg verdeeld; de één heeft er voldoende aan, de ander weet niet hoe snel hij (of zij 😀 ) deze moet vervangen. Dit geldt trouwens ook voor de standaard gemonteerde luidsprekers.

Grappig is bijvoorbeeld wel dat er al een heel aantal Dacia-rijders zijn die de radio vervangen hebben door een relatief onbekend merk dat dan te koop was bij de Aldi. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar er zijn meer winkels die radio’s verkopen.

Ik ben eens even op zoek gegaan naar betaalbare radio’s van bekende merken. Hieronder vind je een aantal types die ik ben tegengekomen van bekende merken in de prijsklasse 59,- t/m 89,- . Dit is dus de “Aldi”-prijsklasse.

SONY CDX GT25 (prijs 59,- bij Mediamarkt, prijs 79,- bij digitalstreet.nl ) :

SONY CDX GT240 (prijs 89,- bij Mediamarkt, prijs 87,- bij digitalstreet.nl ) :

JVC KD-G342 (prijs 69,- bij Mediamarkt, prijs 60,- bij digitalstreet.nl) :

CLARION CZ100ER (prijs 79,- bij Mediamarkt) :

PIONEER DEH 2200 UBB ( prijs 89,- bij Mediamarkt, prijs 83,- bij digitalstreet.nl) :

Hieronder vind je de links naar de technische specificaties (website fabrikant):

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Autoradio's

 1. RuudT zegt:

  Er is maar één echt punt wat als wel/niet beslissing meetelt: heeft het apparaat usb/sd aansluiting.

  Zonder deze aansluitingen koop je in deze tijd toch geen radio meer ?

 2. Avaka zegt:

  Ruud heeft gelijk. Een moderne radio heeft minstens een usb en een sd slot. Overigens klinkt in de Duster de standaard Renault radio prima in combinatie met de standaard luidsprekers. Die hoef je echt niet onmiddelijk te vervangen.

 3. richard zegt:

  De techniek staat niet stil en daarom komen er steeds meer autoradios’s met USB en SD. Op dit moment is dat echter nog steeds de minderheid. Om van USB en SD gebruik te kunnen maken, moet je echter wel wat op die middelen kunnen zetten. Lang niet iedereen heeft een computer, laat staan dat hij / zij overweg kan met MP3 en dergelijke. Voor mij is het ook een eis bij aanschaf van een radio maar dat hoeft niet voor iedereen zo te zijn. ( niet iedereen is hetzelfde; anders hadden we op de meeting wel zo’n 10.000 Dacia’s gezien :mrgreen: )

  Er zijn zelfs veel Dacia-rijders die tevreden zijn met hun Blaupunkt, getuige de meldingen op het prikbord. En die heeft toch echt geen USB / SD..

  Een ander punt om mee te laten tellen: Kan het apparaat MP3 afspelen, en zoja, kan dat dan ook vanaf een DVD die geheel vol staat met MP3? Dat laatste kan de unit die ik in de bus heb zitten dus wel en de radio in mn MCV niet..

  Overigens hebben veel automerken de mogelijkheid om af fabriek een radio “in dash” te bestellen, dus een radio waarvan het front naadloos in het dashboard overgaat. De meesten daarvan hebben nog steeds geen USB…

 4. Henkes zegt:

  Pioneer is een bekend merk, maar weet van mezelf en van vrienden en kennissen dat na lang CD beluisteren deze niet of moeilijk uit de cd-slede komt.
  Als de boel dan wat afgekoeld is lukt het wel weer…..maar dit is natuurlijk geen pluspunt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s