Dacia Sandero nummer 300.000

Vandaag op 13 juli 2010 is in de fabriek in Mioveni  de Dacia Sandero nummer 300.000 geproduceerd. Het gaat hier om de Stepway-uitvoering met een 1.6 90 PK motor in de kleur Gris Platine. Deze auto zal worden uitgeleverd aan een klant in Bosnie Herzegovina.

De Sandero werd getoond op de Autosalon van Geneve in 2008. Momenteel is het het best verkochte model van Dacia, zeker op de west Europese markt. In de eerste 6 maanden van dit jaar zijn er 95.756 Sandero’s verkocht. Dat zijn er ruim 10.000 meer dan in de eerste helft van vorig jaar.

De Sandero wordt niet alleen in de fabriek in Mioveni geproduceerd maar ook in de fabriek in Casablanca, Marokko. In vier andere fabrieken (te weten in: Brazilie, Colombia, Rusland en Zuid-Afrika) wordt het model geproduceerd als Renault Sandero.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Dacia Sandero nummer 300.000

  1. Avaka zegt:

    Meen me te herinneren dat slechts enkele weken geleden de 300.000 ‘ste MCV geproduceerd is? De Sandero is dus inderdaad een groter verkoop succes dan de MCV. Ook wel logisch. Een MCV is een enorme auto. De meeste mensen hebben genoeg aan een Sandero die op zich ook erg ruim is binnen zijn klasse. Bovendien ziet een Sandero er kek uit. Niet dat ik een MCV lelijk vind…… alles went in het leven. 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s