Nieuwe Logan?

Renault en Dacia werken momenteel hard aan de opvolger van de huidige Logan. Deze zou in 2012 het licht moeten gaan zien. Van de huidige serie zijn er ruim 1,25 miljoen verkocht. Op dit moment zijn er onderhandelingen gaande  met 54 lokale toeleveranciers en 34 buitenlandse toeleveranciers. Zij zullen de diverse onderdelen moeten gaan leveren van het nieuwe model. Dit model draagt de codenaam X52, althans volgens het Roemeense Ziarul Financiar. 

“Normaal gesproken gaat een model 6 tot 8 jaar mee totdat het vervangen wordt. Aangezien de Logan-seire het licht zag in 2004 is het dus nu tijd voor een opvolger. Deze opvolger  zal weer de nadruk leggen op ruimte. betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Uiteraard worden projecten zoals de Logan beinvloed door de wereldwijde crisis. Hybride auto’s zijn een uitdaging voor de ontwerpers, voor de consument echter niet. De prijs is simpelweg nog te hoog. We hebben simpele oplossingen voor de toekomst. Met de huidige technologie en verbeterde motoren is het mogelijk om een emissie-waarde van 100 gr/km te halen, zonder dat de prijs van de auto teveel stijgt”,  aldus de director van het RTR (Renault Technologie Roumanie).

Net als bij het huidige model (X90 genaamd) wordt alles zoveel mogelijk geheim gehouden. Zelfs de toeleveranciers weten nog niet hoe het model er uit moet gaan zien. Enige wat nu eigenlijk bekend is, is dat het model voorzien zal gaan worden van schone motoren en LED-verlichting (Elba Timisoara gaat deze leveren). Hierbij is dus nog niet duidelijk of dat alleen de achterlichten betreft of ook de hoofdverlichting.

Elba Timisoara heeft bijvoorbeeld ook de complete verlichting geleverd voor de Dacia 1300 en 1310Dacia Solenza maar ook voor de Logan-serie. Het bedrijf is  de grootste producent van verlichting in Roemenie. Al een aantal jaren is dit bedrijf huisleverancier van Dacia aangaande de verlichting.

Volgens diverse bronnen zou de fabriek in Pitesti haar maximale produktiecapaciteit hebben bereikt van 300.000 stuks op jaarbasis; Volgens Dacia zelf kan de capaciteit nog worden opgeschroefd tot 360.000 stuks op jaarbasis.

Dat wordt weer een leuke tijd die komen gaat, alle speculaties, gefotoshopte modellen en spionage-foto’s zullen zich weer aandienen.

alles wat er nu bestaat aan afbeeldingen zijn per PC gemaakt en berust nog niet op waarheid. op deze link vind je diverse sketches die gemaakt zijn door Miroslav-Dimitrov.

Als de huidige Logan-serie net zo populair blijft als nu het geval is, zal de produktie van het nieuwe model waarschijnlijk eerst in Rusland en Marokko gaan plaatsvinden aangezien daar nog produktiecapaciteit over is. Maar het is ook goed denkbaar dat men gaat wachten op de opvolger; tenslotte zitten we al halverwege 2010 dus verkoop van het nieuwe model in 2012 duurt niet meer zolang.

En ik? Ik wacht ook maar op de opvolger van de MCV. Nu alles weer ingeladen staat voor de komende vakantie is wel duidelijk geworden dat de Duster te klein is voor mij wat laadruimte betreft. Mijn MCV zal dan 5 jaar jong zijn…….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in concept - auto's, Dacia MCV en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s