Dacia – Kentekens

Vrij recent kwam mij de eerste zwarte Dacia Duster tegemoet. En dat was toch een verassing. En hoewel er al veel verkocht zijn volgens de dealer zal het nog een tijdje duren voordat je ze regelmatig zult zien.

Van het kenteken heb ik de eerste cijfers niet kunnen lezen. Thuisgekomen ben ik maar eens naar de site van de RDW gegaan. Hier kun je als particulier een kenteken opvragen. Wil je regelmatig veel kentekens opvragen dan zul je daar voor moeten betalen.

Aangezien ik de eerste 2 cijfers niet had gezien, bleven mij 100 mogelijkheden over namelijk van 00 t/m 99. Vol goede moed ben ik de reeksen maar eens in gaan vullen om te kijken of ik een Duster kon vinden met dat kenteken.

Voor alle duidelijkheid: Bij de RDW  krijg je geen persoonlijke gegevens te zien, ook niet waar de auto verkocht is of waar deze rijdt in Nederland. Je krijgt alleen voertuig-gerelateerde gegevens.

In dat licht bezien geef je geen persoonlijke gegevens vrij; toch zal ik hier de kentekenserie niet vermelden.

Deze serie begint met een aantal “vreemde” merken zoals bmw, toyota en peugeot. Daarna wordt deze serie gedomineerd door Dacia en Renault. Van de eerste 43 kentekens worden er 23 bezet door Dacia, een paar vreemde merken en een paar nog niet geregistreerde kentekens. Vanaf nummer 44 tot en met 99 zijn het bijna allemaal Renault Twingo’s, waaruit geconcludeerd kan worden dat deze het goed doet.

Van deze 23 Dacia’s van deze serie zijn er 5 Sandero’s, 7 Dusters en 11 MCV’s.

In de tabel hieronder zie je de versies:

[table id=47]

Opmerking: de beide Sandero’s met de 1.6 90PK motor zijn allebeide Stepway’s; dit is te zien aan de hogere uitstoot van 180 gr/km (in plaats van 165 gr/km) en het hoger zuinigheidslabel E ( in plaats van D voor de gewone Sandero).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dacia MCV, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway, dacia suv, Mededelingen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Dacia – Kentekens

 1. Duster_2010 zegt:

  Richard,
  Onze Duster 1.6 16v Lauréate is op 31 juli 2010 geleverd en heeft 27-NBH-1 als kenteken.
  Groet,
  Robin

 2. DerRudy zegt:

  Sinds 1-1-2010 registreert de RDW (zie RDW site) ook de Catalogusprijs dus je buurman maakt je niks meer wijs want de Consumentenprijs = catalogusprijs + BPM.
  Controleer het maar met de bovenstaande Duster.

  Mgr
  Ruud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s