Dacia City: feit of fictie?

Dacia timmert flink aan de weg met haar huidige modellenlijn. Alle modellen doen het goed hoewel je vrij weinig hoort over de pickup en de VAN. De Sandero, de MCV en de Duster verkopen goed. De Sedan wordt hier in Nederland dan niet meer verkocht, er zijn ook landen waar ze meer de voorkeur voor een sedan hebben in plaats van bijvoorbeeld een MCV.

Om niet stil te blijven staan zal Dacia daarom ook nieuwe modellen ontwikkelen. Door Dacia is al bekend gemaakt dat de MCV eigenlijk aan het einde van de gangbare looptijd is van een model (volgens opgaaf zou de doorlooptijd van een model 6 tot 8 jaar zijn). Dat houdt in dat we waarschijnlijk in 2012 de opvolger kunnen verwachten.

De gemoederen worden echter ook bezig gehouden met het idee dat er een nog goedkoper model zal komen, bijvoorbeeld als stadsauto. Er circuleert een Photoshop-foto van een dergelijke auto (Dacia city).

Uit de beide foto’s in dit artikel blijkt echter wel dat als basis voor die photoshop een Renault Twingo is genomen en dat het getekende model geen enkele reele basis heeft als Dacia. Wat het wel gaat worden? we tasten nog in het duister maar als we meer weten dan wordt het hier natuurlijk bekend gemaakt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s