ladadacia of dacialada?

Het gerucht dat AvtoVAZ in Rusland het Logan platform zou gaan gebruiken is nu waar gebleken. In Moskou op de autoshow presenteerde Lada haar nieuwe stationwagen, momenteel nog R90 genoemd.  Deze is gebaseerd op de Dacia Logan MCV. Nou ja, “gebaseerd” kun je eigenlijk beter niet zeggen. Een facelift van de MCV phase II met het logo van Lada dekt de lading beter.

De verwachting is dat deze in productie gaat in 2011 en zal gebruik gaan maken van dezelfde motoren als nu het geval is voor de MCV.

Ook de uitrusting-niveau’s zullen hetzelfde zijn. De verwachte vanaf-prijs is zo’n 8900 euro.

Maar een Lada-kopie van een Dacia? Het is heel eenvoudig… Renault is voor 25% eigenaar van AvtoVAZ waar Lada bij hoort en de bedoeling is om dit aandeel te vergroten naar 40%. Renault probeert Lada er weer bovenop te krijgen maar op korte termijn zijn er geen nieuwe modellen te presenteren (het nieuw lada model C werd mee getest maar werd niet goed genoeg bevonden dus werd dat project voorlopig afgeblazen). En wat is er dan eenvoudiger dan het huidige model van de MCV “ombouwen” tot Lada variant?

Op de afbeeldingen is goed te zien dat er niet eens zoveel gewijzigd wordt. Het interieur wordt aangapkt en er is een ander bumper gemonteerd. Aan de achterzijde is, in ieder geval op dit model, te zien dat er maar weinig benamingen op de deurtjes gezet zijn. Dit is een stuk mooier maar scheelt ook weer in de kosten. Er hoeven namelijk geen gaten gestanst te worden, er hoeven geen benamingen geplakt te worden..

Dit komt Renault ook heel goed uit. De MCV zoals we hier kennen heeft feitelijk zijn langste tijd gehad. De opvolger daarvan zal waarschijnlijk  in 2011 of 2012 gepresenteerd worden. De mallen van het huidige model zijn al “terugverdiend”dus de prijs van de Lada-variant kan daarom ook lager liggen. Daarnaast heeft Renault toegestemd om AvtoVAZ te helpen door voor 240 Miljoen euro te investeren in technologie, produktiemachines, uitrusting en expertise voor het vervaardigen van nieuwe modellen die gebaseerd zijn op het B0 (Logan) platform.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s