Electrische Dacia's

(Tip: André en Hillie)     Electrische Dacia’s… Hier zijn ze nog niet te koop. Wel in Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden! En hoewel Dacia daar officieel niet verkocht wordt, is er een firma die zich heeft toegelegd op het (om)bouwen van benzine of diesel aangedreven auto’s naar volledig electrische versies. Daarvoor kopen ze de Dacia Logan MCV, de Dacia VAN en de Dacia Pickup gewoon via de Renault/Dacia Groep.

De Dacia’s worden volledig electrisch gemaakt, waarbij het (nog) niet duidelijk is of ze de motoren verwijderen of dat de ze auto’s zonder motoren aanschaffen. Ze hebben een ruime uitrusting (vergelijkbaar met de Lauréate-uitvoering hier). Ze leveren de Dacia’s uiteraard ook in 7-persoonsversie.

Op de website van de fabrikant van deze electrische equivalenten van “onze” dacia’s zijn een aantal foto’s te zien. Op al deze foto’s zijn de Dacia-logo’s verwijderd. Dit zal uiteraard in overleg zijn. de fabrikant neemt dan ook de volledige garantie over. Ze bieden 3 jaar / 36000 Miles (ong 60000km) op het voertuig en op de accu wordt 70000 mile (ongeveer 112000 km) garantie gegeven.

De voertuigen worden geheel aangepast aan de geldende eisen voor electrisch aangedreven voertuigen.

AMS (Auto Manufacturing Systems) assembleert de voertuigen in Wester City, Iowa. De doelstelling is om 2500 electrische voertuigen te verkopen per maand in 2011. Economische invloed heeft het ook; vermoedelijk zal het zo’n 300 banen opleveren.

Gabus Automotive Distributors of Des Moines  zal verantwoordelijk worden voor de verkoop, service, onderdelen en natuurlijk de dealers in Amerika. Dealerschappen worden momenteel door het hele land opgericht; Alaska, Arkansas, Colorado, Connecticut, Delaware, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Kansas, Kentucky, Maryland, Michigan, Minnesota, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Jersey, North Carolina, North Dakota, Ohio, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Utah, Virginia, Washington DC, West Virginia, Wisconsin, and Wyoming.

De omgebouwde auto’s hebben natuurlijk wel een ander prijskaartje dan de originele versies hier, de volgende prijzen zijn gevonden:

Dit zijn natuurlijk prijzen af fabriek. Wil je de auto hierheem brengen dan komt er nog een flink bedrag bij.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s