Aangeklede Duster

De Duster is al een dankbaar onderwerp van styling. Van alles is er verkrijgbaar. Dit was R.N. ook al opgevallen en aangezien de MCV die ingeruild is op de Duster ook al van extra’s was voorzien, was het eigenlijk niet meer dan logisch dat een auto zoals de Duster dus ook “opgeleukt” werd. De Duster is hiervoor zelfs nog meer geschikt dan de MCV.

R.N. heeft ruim 2 weken geleden de nieuwe Dacia Duster opgehaald bij de dealer. Gekozen is er voor de versie met de 1.6 16V benzinemotor, Lauréate-uitvoering (net als de ingeruilde MCV) en in de kleur Blanc Glacier.

De verbrede wielkasten en de bescherming onderaan de deuren geven de auto een stoer uiterlijk. Dit “Pack Robuust” was al gemonteerd bij de aflevering, met als de trekhaak. Maar de auto was nog niet helemaal klaar. Er is voor gekozen om een pushbar en sidebars te laten plaatsen. Tegenwoordig mag een pushbar niet zomaar geplaatst worden; deze dient te zijn goedgekeurd. En dat is hier dus ook het geval. De pushbar wordt vergezeld van EG typegoedkeuring.

De montage van de pushbar en de sidebars is verzorgd door de firma FULLSIDE, aan de Cairostraat 53 in Rotterdam. Deze monteren overigens ook diverse zaken op de MCV. ze leveren onder andere: pushbars, sidebars, rearbars, citybars, dakrails e.d.

Maar ook nu was de auto nog niet klaar: de raamstijlen moesten ook nog aangepakt worden. Hiervoor is een bezoekje gebracht aan de firma M-Design, aan de Lange Taarn 4a in Maasland.M-Design is een reclamestudio met ruime ervaring met het maken van logo’s, buitenreclame, spandoeken, reclame op auto’s, bedrijfswagen en motoren e.d.

De raamstijlen zijn hier voorzien van een matzwarte folie waardoor de auto er “gestrekter” uitziet en de oplopende raamlijn wordt hiermee geaccentueerd. Ook dit draagt bij aan het stoere uiterlijk.

Daarnaast is de kofferbak voorzien van een “dubbele bodem”.  Bij de 4×2 ligt de bodem van de kofferruimte lager dan bij de 4×4.  Door dit verschil ontstaat een tildrempel bij de 4×2, die dus logischerwijze bij de 4×4 niet aanwezig is. Dit houdt echter in dat de 4×2 een ideale mogelijkheid biedt om diverse spullen op te bergen onder een extra te maken vloer. Bij deze Duster is de vloer zelfs voorzien van meerdere vakken waardoor deze nog veelzijdiger is. Deze vakverdeling ligt netjes tussen de wielkasten opgesloten; mocht het nodig zijn om de volledige laadruimte-hoogte te moeten benutten dan kan de vakverdeling er ook eenvoudig uitgehaald worden. Simpel maar doeltreffend……

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in dacia suv, Mededelingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Aangeklede Duster

 1. Duster_2010 zegt:

  R.N.
  De zwarte raamstijlen zien er zéér gelikt uit.
  Zijn er niet meer Duster rijders die dit zouden willen ? Ik heb bij M-Design geïnformeerd en een setje folie kost € 53,50 ex BTW en exclusief verzenden ( € 10,= ). Als er nu meerdere Duster zijn die ook zo’n setje willen, zou het toch mogelijk moeten zijn dat we korting zouden kunnen krijgen bij M-Design. ( nu al 2x genoemd )

  Wie doet er mee ?

  Groet.

 2. PD3JCW zegt:

  Misschien kun je de prijs opvragen bij afname van 10 sets ofzo ?
  dan weet je meteen waar je aan toe bent als er interesse is van andere, ik
  ben eenieder geval wel benieuwd !

  Groet Harrie

 3. Duster_2010 zegt:

  Harrie,
  Ik heb ze zojuist een mailtje gestuurd.
  We wachten af…
  Groet Robin

 4. Duster_2010 zegt:

  Hallo,

  Ik heb zojuist een berichtje gehad.
  Ze kunnen er € 44,75 ex. BTW van maken.

  Wie-o-wie heeft er interesse.

  Groet,
  Robin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s