Het goede doel

Het goede Doel. Nee, niet die Nederlandstalige popgroep, maar in dit geval de CliniClowns. De CliniClowns zijn onderwerp van een autosportevenement. Wat is namelijk het geval?

Op 8 Januari start de Scancoverytrail 2011. Dit is een autosportevenement waar een 40-tal equipes aan deelnemen; ze gaan een tocht maken kriskras door Scandinavie. Dit wordt geen rally maar wel een toertocht van ruim 7000 km in 7 dagen onder barre omstandigheden. Veel sneeuw, ijs en temperaturen tot -40 graden zullen eerder regel dan uitzondering zijn. een gemiddelde van 1000 km per dag onder NIET-ideale omstandigheden zal een beproeving worden voor mens en auto.

De equipes zullen via coordinaten naar diverse eindpunten worden gedirigeerd. De coordinaten zullen er samen met de navigatiesystemen voor moeten zorgen dat de bemanningen het einddoel zullen bereiken. Welk einddoel is nog niet bekend gemaakt.

Maxxis ScanCoveryTrial 2011 Programma:

  • 8 januari, keuring, start ruim 24h non-stop rit naar het noorden.
  • 9 januari, in de late middag … aankomst eerste hotel.
  • 10 januari, dagetappe tot ver boven de poolcirkel, aankomst tweede hotel.
  • 11 januari, activiteiten programma met aansluitend een avondetappe.
  • 12 januari, dagetappe op basis van bolletje-pijltje en behendigheid.
  • 13 januari, drielanden dagetappe met aansluitend aankomst derde hotel.
  • 14 januari, start ruim 24h (met tussenstop) rit terug naar Nederland.
  • 15 januari, finish Maxxis ScanCoveryTrial 2011 (bijzondere locatie).

Deze tocht wordt gereden om geld op te halen ten behoeve van CliniClows Nederland. Daarom zal de gehele opbrengst worden gedoneerd aan deze organisatie zodat ze ernstig zieke kinderen toch even weer kind kunnen laten zijn in plaats van ze in de harde realiteit van hun ziekte te laten.

En nou vraag je je misschien af? wat heeft dat met Dacia te maken?

Nou, één van die equipes gaat deze tocht rijden in een Dacia Duster! Dijon Hansen en Gerben Weulen Kranenbarg vormen samen de equipe die de Duster naar het einddoel willen brengen. Om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen zijn ze op zoek naar sponsoren.  En één van die sponsoren is  Dacia dealer Herwers in Doetinchem. Deze dealer heeft zich bereid verklaard om de Dacia Duster ter beschikking te stellen voor dit goede doel.

Bij deze wil ik dan ook graag nog even een oproep plaatsen van de Equipe met de Dacia Duster: Het rijden onder deze omstandigheden vraagt enige aanpassing. Wie kan daarom een bullbar met schijnwerpers ter beschikking stellen aan dit team? Mocht u daartoe in de gelegenheid zijn , neem dan contact op via het contactformulier op de site van deze equipe, of mail dit naar mij dan zal ik dit doorsturen.

Alvast namens de equipe bedankt!

Het zullen hoofdzakelijk Nederlandse equipes zijn die deelnemen maar er zijn enkele inschrijvingen uit Belgie. Er zal ondermeer gereden gaan worden met: Ford Kuga, Toyota Corolla 4WD, Landcruiser, Dacia Duster, Ssang Yong Korando, Audi A6 Quatro, Audi Q5, VW Tiguan, Volvo S70, Opel Antara, Mercedes ML, Range Rover, VW Amarok, Hyundai Santa Fé……

Een heel divers deelnemersveld. En dit keer gaat het er niet om wie het snelste over is maar met zijn allen de rit uitrijden om hiermee gelden te werven voor het goede doel. De organisatie doneert maar liefst 10% van het inschrijfgeld aan het KWF (40 equipes x 2500 euro =100.000 euro. Hiervan gaat dus 10.000 euro naar het KWF Kankerbestrijding)

Het team dat met de Duster gaat rijden heeft een eigen website. Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s