Wintercheck, gratis of niet?

De tijd is weer aangebroken dat de winterbanden weer gemonteerd kunnen gaan worden. Ruitensproeiervloeistof wisselen vam zomer- naar winterversie (indien van toepassing). En zo zijn er nog wel een aantal belangrijke zaken te noemen die extra aandacht nodig (kunnen) hebben alvorens de auto geheel klaar staat voor voor het zwaarste autoseizoen: de winter.

Grappig is wel hoe verschillende merken hiermee omgaan; hier zit veel variatie in. Bij de één kun je een wintercheck laten uitvoeren alleen op een specifieke dag en bij de ander is dat tijdens een bepaalde periode. Het aantal punten waarop gecontroleerd wordt, verschilt enorm en dan hebben we het nog niet over de prijs gehad. Bij de één is dat een klein bedrag, bij de ander is dat gratis.

Een paar voorbeelden:

 • Zaterdag 6 november: wintercheck bij Volkswagen. Er wordt gecontroleerd op maar liefst 39 vitale onderdelen. Deze wintercheck is gratis als men lid is van het Volkswagen Inclusief.
 • Zaterdag 6 november: wintercheck bij alle Toyota-dealers. Er wordt gecontroleerd op 16 punten. Ook deze wintercheck is gratis.
 • Klanten van de verzekeringsmaatschappij ALLSECUR krijgen een wintercheck-waardebon die zijn in kunnen leveren bij Euromaster.  De auto wordt op diverse punten gecontroleerd. Deze wintercheck is dus gratis voor de leden. Actie loopt tot 1 december 2010.
 • Zaterdag 6 november: wintercheck bij alle Opel-dealers (nationale Opel Testdag). Er wordt gecontroleerd op 18 punten. En ook deze check wordt gratis aangeboden.
 • Zaterdag 6 november: wintercheck bij Daihatsu. Er wordt op 15 vitale punten gecontroleerd. Iedereen krijgt na afloop Mijn Daihatsu agenda 2011, boordevol leuke tips op het gebied van uitstapjes en evenementen in Nederland. Achterin de agenda vindt u een honderdtal kortingsbonnen, die recht geven op kortingen in restaurants, musea, dierenparken en nog veel meer. Wederom een gratis check.

 

 • Zaterdag 6 november: Wintercheck bij Skoda. de auto wordt uitvoerig gecontroleerd op 25 punten. Deze check is alleen gratis voor  VerrassendSkoda-leden; voor overige klanten kost deze wintercheck 19,95 euro. ( er zijn echter dealers die de check gratis uitvoeren bij inlevering van een waardebon.
 • Op afspraak: wintercheck bij de BMW-dealer. hierbij wordt op 20 punten gecontroleerd. Deze check is zeker niet gratis; hiervoor moet men 50 euro op tafel leggen.
 • Op afspraak: wintercheck bij de Volvo-dealer. Hierbij wordt de auto gecontroleerd op 21 punten. Deze check kost 29 euro maar is gratis voor volvo card houders.
 • Op afspraak: Wintercheck bij de Porsche-dealer. Grondige controle van alle vitale delen. Deze check is wel een stukje duurder; namelijk 119 euro moet er voor worden neergeteld.

Dacia (en Renault) houdt wat dat betreft de prijs (9,95 euro; controle op 10 punten) op een redelijk te noemen niveau, al wordt er op minder punten gecontroleerd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Wintercheck, gratis of niet?

 1. jubbels zegt:

  Kijk, al deze checks vind ik zo’n onzin.
  Gratis of betaald, maakt niet uit, alles is erop gericht om de klant zoveel mogelijk “aan te smeren”.
  Geloof me, dat was 30 jaar geleden ook al zo.
  De punten die gecontroleerd worden zie je zelf tijdens het rijden.
  Genoeg ruitensproeiervloeistof?
  Genoeg koelvloeistof?
  Ruitenwissers nog goed? (en die zijn nooit goed)
  Accu nog goed
  winterbanden
  etc
  etc
  Nou, ik hou het zelf wel in de gaten.

 2. Ben zegt:

  Met een Renault- of Dacia -dealer- privilegepas zijn dit soort zaken voor de Renault- en Daciarijder ook gratis.

  Ook alle vloeistoffen, lampjes enz. worden gratis bijgevuld en vervangen !

  Groetjes,

  Ben

 3. A.J.V.M. Jacobs zegt:

  Jammer dat je nergens kunt vinden wat de prijzen zijn van winterbanden voor mijn dacia logan kenteken 47GTX8. Mogelijk dat ik deze wil aanschaffen.

 4. richard zegt:

  Aan de hand van de velgmaat kun je heel eenvoudig prijzen vergelijken bij diverse leveranciers. Aangezien hier zeer grote verschillen in zitten is het niet te doen om daar een richtprijs voor te geven. Dit is geheel afhankelijk of je een premium-merk of een goedkoper merk neemt. Daarbij heb je , zeker als je ook nog velgen erbij moeten hebben, nog veel meer mogelijkheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s