Beschermplaat Duster

De Duster staat van zichzelf al vrij hoog op de wielen waardoor een behoorlijke bodemvrijheid onstaat. De kans dat de in het normale verkeer dan met de onderzijde van de bumper iets raakt wordt dan een stuk kleiner. Ga je toch het terrein in, dan wordt het wat anders. Daarvoor heeft Dacia in het accessoire-pakket (of los te bestellen) een beschermplaat die onder de voorbumper gemonteerd kan worden. Let wel, deze is ook van kunststof dus hoewel het extra bescherming biedt is het natuurlijk niet een echte “keienvanger”. De meesten van ons zullen het dan ook zien als een leuke toevoeging op het uiterlijk.

Natuurlijk kun je dit onderdeel door de dealer laten monteren maar daar moet je normaal wel weer extra voor betalen. Het is echter een makkelijke klus.

Aangezien je een aantal vierkante gaatjes in de bumper moet maken die aan de binnenkant zijn afgetekend, moet je de bumper wel verwijderen. Aan de bovenzijde zijn dat 4 torxschroeven (T20). zie afbeelding:

verwijderen van de voiorbumper 

Aan de onderzijde zijn dat er vijf:

schroeven verwijderen aan onderzijde

Daarnaast moet er in de wielkast aan beide zijden nog een schroef worden verwijderd. Hier is iets lastiger bij te komen:

schroeven via de wielkast losmaken

Als je dit gedaan hebt dan kun je voorzichtig de bumper verwijderen. Ondanks dat deze niet veel weegt is het misschien verstandig om dit met 2 personen te doen om te voorkomen dat je ergens lak beschadigd.

verwijder de bumper

Leg de bumper nu ergens op een zachte ondergrond zoals een deken bijvoorbeeld. Het zou zonde zijn als je ergens krassen krijgt.Leg de bumper zo neer dat je goed bij de binnenzijde kunt. Op onderstaande afbeelding kun je zien waar de gaten moeten komen:

de gaten staan aangegeven

Ik heb de foto even vergroot om een duidelijke uitsnede te hebben van hoe het eruit moet gaan zien:

closeup van de te maken gaten

Als je dat gedaan hebt kun je de bumper omdraaien. De meegeleverde klemmen schuif je in de vierkante gaten zodat het schroefdraaddeel zich aan de binnenkant van de bumper bevindt.

breng de klemmen aan

Nadat dit uitgevoerd is, kun je de extra beschermplaat pakken en deze zodanig op de bumper plaatsen dat de gaten in deze plaat overeen komen met de zojuist gemaakte gaten.

breng de beschermplaat aan

Als je de schroeven gemonteerd hebt (7 stuks) dan kun je de bumper weer monteren.Ook nu is het verstandig om dat even met 2 personen te doen.

Wie overigens dit wil doen en er graag een handleiding bij heeft, klik hier voor een complete PDF.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in dacia suv, Mededelingen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s