2e Leerdamse Dacia Meeting 2010

Gisteren, op 27 november 2010, werd de 2e meeting gehouden in Leerdam. Deze is wederom georganiseerd door Gerrit en Bep. Zij hadden een aantal dacia-rijders uitgenodigd voor de meeting, waaronder ondergetekende. Dit soort kleinschalige meetingen zijn zeker net zo leuk en gezellig als de Jaarlijkse grote meeting die door Dacia wordt georganiseert. Voordeel van een meeting als dit is dat er veel meer contact is onderling.

Leerdam ligt midden in een driehoek van 3 snelwegen; de A2, de A15 en de A27. Toch heeft het landschap nog steeds een schitterend uiterlijk. Zij bevindt zich in de zuidelijke punt van Zuid-Holland waaraan de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht grenzen.

Een mooi gebied dus voor een toertocht in de Dacia’s die meegebracht zijn. We waren met een leuke groep bijeen: (van L. naar R. op de foto hieronder) Gerrit, bep en de kinderen, Bernard en Jeffrey (beiden vanuit Duitsland), Richard (ik dus) en Robert en Jannie met dochter en vriend. Dit leverde een mooie groep op van 4 Logan’s MCV en een Duster.

Jeffrey en ik hadden elkaar nog niet eerder ontmoet en ook de Duster van Robert had ik nog niet in het echt gezien. De MCV Phase II van Jeffrey is niet geheel meer standaard gebleven; enige wijzigingen zijn wel doorgevoerd. Zo zijn er chroomkleurige kapjes over de ruitensproeiers op de motorkap aangebracht, dagrijlampen van Hella zijn gemonteerd in het deel onder de nummerplaat, ook is zijn MCV één van de eersten met chromen sierlijsten onder de ramen. Er rijden er wel rond met sierlijsten onder de beide ramen van de deuren; deze heeft echter ook een sierlijst onder het raam van de kofferruimte. Dit maakt het plaatsen van die sierlijsten wel mooier omdat de lijn dan veel mooier doorloopt naar achteren. Ook de grille onder de kentekenplaat is voorzien van een chromen voorzetplaat waarin de naam “DRAGON” gezet is. In het fotoalbum hieronder is hier wel meer van te zien.

Robert en Jannie hebben hun MCV ingeruild voor de Duster en hebben hier nog geen moment spijt van gehad. Het blijft een stoere verschijning om te zien. Tijdens de toerrit heb ik een tijdlang achter de Duster gereden en ik heb daar ook een 2-tal korte filmpjes van gemaakt:

Video 1:

Video 2:

De toertocht voerde ons langs (en door) diverse plaatsen en over mooie dijkwegen. Nadat we weer aangekomen zijn bij het huis van Gerrit en Bep hebben we het de hele avond over van alles en nog wat gesproken. Zo’n dag maakt echter ook hongerig dus hebben we met z’n allen besloten om Chinees eten te bestellen. De Chinees heeft goed zijn best gedaan want het eten was voortreffelijk. Langzaam aan werd het dan toch tijd om op te stappen. Dus er werd afscheid genomen van elkaar en als laatste ben ik vertrokken. Na een rit van bijna 1,5 uur weer thuis aangekomen en bij deze kan ik terugkijken op een gezellige en geslaagde meeting.

Hieronder volgen nog foto’s die ik gemaakt heb op deze dag:

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen, Meetings en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op 2e Leerdamse Dacia Meeting 2010

 1. huibers zegt:

  waarom weet ik hier niets van ben als lid van dacia club
  groetjes hans

 2. richard zegt:

  Beste Hans, dit is eenvoudig te verklaren. Deze meeting is namelijk niet door de Dacia Club georganiseerd!. Zoals je in de eerste regels van dit bericht kunt lezen hebben Gerrit en Bep deze meeting georganiseerd waarvoor zij een aantal Daciarijders hebben uitgenodigd die zij kennen. Dit was dus een privé-meeting, zoals wel vaker in den lande gebeurt.

 3. Gerrit zegt:

  Hoi Richard,

  Onze complimenten hoor.
  Je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt met ondersteuning van leuke foto’s en filmpjes om een juiste registratie weer te geven van deze ontzettend geslaagde meeting. We hebben in alle rust met elkaar kunnen praten over allerlei zaken, zoals onze heilige koe en wat andere kalfjes.
  Wel jammer dat er een aantal verhinderd waren door weekend vakantie en andere werkzaamheden. Maar wat ons betreft komt zeker weer een 3e meeting in Leerdam.

  zie ook het filmpje van Geoffrey

  Nogmaals, leuk dat je er ook bij kon zijn.
  Tot volgende keer
  Groeten van Gerrit, Bep en de kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s