Een Logan met een nieuw hart

dacia-logan-krijgt-volkswagen-vr6-motorDe Tuning-scene heeft vele mogelijkheden. Je kunt je auto optisch laten aanpassen. Ook de wegligging kun je aanpassen. En voor diegene die nog meer wil kun je de motor laten tunen. Maar er is altijd een stapje hoger. In plaats van motor-tuning kun je ook de motor vervangen.

Stel je wilt een auto met lekker veel PK’s. Echter je bankrekening laat de aanschaf van een dure bolide niet toe. Dan kun je gaan kijken naar andere mogelijkheden als je dat aandurft tenminste. Van zo’n dure bolide is wel direct duidelijk dat hij wat “in huis” heeft.  Een Roemeense eigenaar van een Dacia Logan vond het wel passend om zijn “bolide” een ruilhart te geven. Een dan dus niet een standaard nieuwe motor uit de Dacia fabriek, maar een heuse VR6 DOHC uit de schappen van Volkswagen! Hiermee heeft de Logan een hart gekregen met een inhoud van 2.8 liter en 174 PK.

Even omwisselen is er natuurlijk niet bij. Ook de versnellingsbak is vervangen door de Originele versie van Volkswagen dit bij dit type VR6 hoort. De ophanging van de motor is gewijzigd; sterker nog: het complete frame is gewijzigd. Bekabeling en diverse delen in het motorcompartiment zijn verplaatst danwel gewijzigd. Ophanging moest er ook aan geloven. En om al dat geweld weer af te kunnen remmen waren ook andere remschijhven nodig (waarbij de remtrommels achter ook vervangen zijn door schijven.

In de video hieronder laat men één en ander zien van de ombouw:

Ook is er een video beschikbaar van een korte testrit:

mmmm, dat lijk me wel wat voor mijn MCV 🙄

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dacia Sedan, Mededelingen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s