ScancoveryTrail Update 1

Vanaf Soesterberg is gisteren het hele deelnemersveld vertrokken voor een monsterrit van ongeveer 7500 km. De Duster (beschikbaar gesteld door Herwers Doetinchem) is vlak voor 12:00 uur vertrokken. Vanmiddag werd tegen 13:00 door de eerste deelnemers de plaats TALINN bereikt in Estland vanwaar men de veerboot moet nemen naar Helsinki. De eerste deelnemers die deze plaats bereikten volgens het track&trace systeem waren een auto van de organisatie en de auto van Team 06, van RTL Autowereld. Langzaam aan druppelden ook de anderen binnen; Tegen 15:00 uur reed de Duster de bebouwde kom binnen van Talinn. En niet als laatse; teams no 12, 10, 9, 21 en 8 (in deze volgorde) reden nog een stuk achter de Duster. Voorwaar geen slechte prestatie om een rit van bijna 2200 km in 27 uur af te leggen!

aankomst in Talinn (Estland)

De rit liep vanaf Soesterberg naar Duitsland via de A1; vervolgens door Duitsland om Polen in te rijden; vanuit het hart van Polen werd er koers gezet naar het noorden. Via Litouwen en Letland werd Estland aangedaan om zich naar de veerboot te begeven. De teams die al vroeg bij de veerboot waren, zijn ondertussen al het water overgestoken en hebben de eindbestemming voor vandaag bereikt. Een paar andere teams hebben nu ook de overkant bereikt; echter ruim de helft van de teams staan nu nog (om 19:00 uur) in Talinn te wachten voor de overtocht van 2 uur (gegevens track&trace systeem). Volgens de berekening van Google hebben ze inclusief de overtocht nog 4,5 uur nodig om de eindbestemming te bereiken (hierbij hoort ook het team met de Duster). Oftewel: als alles meezit zullen ze op z’n vroegst rond middernacht de bestemming bereiken. De teams die nu Helsinki doorrijden zullen daar dus nog zo’n 2,5 uur voor nodig hebben.

Tijdens het maken van dit artikel zit ik mee te kijken via een andere monitor naar het track&trace systeem; de veerboot is nu duidelijk aan het uitladen. Het aantal teams dat nu zichtbaar wordt op de andere oever stijgt nu duidelijk; de Duster is hier nog niet bij.

UPDATE om 22:42:  Om 21:49 gaf het track&trace systeem aan dat de Duster Finse grond onder de slofjes had; en nu net zijn alle deelnemers op Finse bodem gearriveerd.

Dan volgt hieronder nog even een korte opname door mij gemaakt bij de start in Soesterberg:

En dit alles wordt door het Team 04 met de Duster belangeloos gedaan ten behoeve van de Cliniclowns.  Daarom herhaal ik hier nogmaals het nummer waarop geld gestort kan worden om deze actie te steunen:

Vrije giften voor CliniClowns kunnen worden gestort op 8871.10.39.55 t.n.v. Dijon Hansen Beek. Vermeld wel uw naam en adresgegevens, want we sturen u natuurlijk een bedankbrief. De gehele opbrengst wordt 1:1 gedoneerd aan de stichting CliniClowns … kortom een geweldig streven van deze twee reuze enthousiaste heren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in dacia suv, Mededelingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s