Renault Duster?

nieuwe velgenAlain uit Belgie heeft zich weer gemeld met wijzigingen aan zijn in Noir Nacré uitgevoerde Dacia Duster 4×2. Aan het lijstje van wijzigingen zijn weer wat zaken toegevoegd. Op 22 februari zagen we zijn Duster hier voor het eerst voorbij komen.  Was zijn Duster al voor zien van Pack look, spatlappen, trekhaak, sidebars en een frontbar; op 16 maart passeerde deze Duster hier de site om de nieuwe lichtmetalen velgen te laten zien.

Maar Alain zit (gelukkig!) niet stil en laat ons meedelen in de veranderingen die hij doorvoert aan zijn Duster.

Alain heeft zijn Dacia Duster nu “ingeruild” voor een Renault Duster. De originele grille van Dacia is verwisseld voor de Renault versie voor de Duster. Ook aan de achterzijde is het Dacia logo verwijderd en het Renault-embleem is geplaatst. En hoewel deze wijziging keurig logo-achterzijdedoorgevoerd is, zien we op de achterklep toch een praktisch obstakel verschijnen. Het Renault-logo is namelijk kleiner dan het Dacia-logo. En dit laatste logo wordt bevestigd middels 4 gaten in de achterklep. Alain heeft deze gaatjes keurig afgedekt en bij de kleur Noir Nacré valt het ook bijna niet op, maar ze zijn zichtbaar.

Daarnaast heeft hij de Duster nu ook voorzien van dagrijlampen. Sommige eigenaren kiezen ervoor om de originele mistlampen te vervangen door dagrijlampen, Alain heeft deze laten zitten en koos voor rechthoekige dagrijlampen en heeft deze gemonteerd links en rechts schuin onder de kentekenplaat.

Hieronder staan foto’s van de grille en het logo aan de achterzijde:

renault duster

renault duster

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Renault Duster?

 1. Blikkie48 zegt:

  Gaat onze Alain hier niet een beetje te ver door deze weiziging door te voeren, is dit wettelijk wel toegestaan om het merk van de auto te weizigen.
  In de papieren is er spraken van een DACIA Duster en niet een RENAULT Duster.
  Maar voor de rest een compliment voor de Update.
  groetjes uit Amsterdam.

 2. richard zegt:

  Dat is een goede vraag….. Technisch gezien wordt de auto niet gewijzigd; het aanzien van de auto echter wel. Ik laat motgen mijn lichtmetalen velgen balanceren;kan ik gelijk even vragen of men bij de APK hier een probleem mee heeft. En natuurlijk even een mailtje naar de RDW ( zonder naam of kenteken te noemen uiteraard. laat het wel even weten als ik antwoord heb…

 3. tommyvhb zegt:

  Ik weet het niet hoe de reglementering in Nederland is maar ik denk niet dat het in België een probleem is. Hij veranderd op geen enkele manier het merk van de wagen. Hij verandert niets aan het serienummer of de papieren van de wagen.
  Enkel een paar uiterlijke kenmerken (zijnde de logo’s) worden gewijzigd. In tuningmiddens zie je toch vaak vergelijkbare dingen. Daar worden logo’s vaak compleet verwijderd.

 4. RuudT zegt:

  Ik snap het nut niet, afgezien van het feit dat de auto er niet mooier op word.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s