Daciasten Puzzeltocht 2011

puzzeltocht daciasten 2011Vandaag was het zover: tijdens deze zon-overgoten dag in april was er gelegenheid om deel te nemen aan de Daciasten Puzzeltocht 2011.
De tocht kon worden begonnen vanaf 11 uur. Echter vanaf 10 uur kon men al terecht op de vertreklocatie bij Daciadealer Bochane aan de Hazenkamp 15 in Arnhem en velen hadden daar dan ook al gehoor aan gegeven. Er was voldoende gelegenheid tot het nuttigen van een drankje voor de start. Een ieder die het routeformulier in ontvangst had genomen kreeg ook nog een zakje met wat eten en drinken mee, kortom, dit was weer als vanouds goed verzorgd.

De opzet is eenvoudig: aan de hand van een formulier moest er een route gereden worden. Tijdens deze route moest er informatie verzameld worden om de diverse opdrachten te vervullen. Daarvoor was het regelmatig nodig om uit te stappen om her en der informatieborden te lezen. De gehele route besloeg ongeveer zo’n 70 kilometer; zelf heb ik er ruim 80 km gereden aangezien ik wel eens de verkeerde afslag nam.

In totaal hebben zo’n 25 auto’s (zowel Dusters, MCV’s alsook Sandero’s) meegedaan aan de tocht; deze zwierven dus een deel van de dag door Arnhem en omstreken. Deze tocht voerde ons langs een hele mooie route.

stuw van DrielDe tocht bracht ons bijvoorbeeld in de buurt van de stuw van Driel. De stuw van Driel zorgt voor de verdeling van het water over de Neder-Rijn en IJssel zodat bij lage afvoer er voldoende water door de IJssel naar het IJsselmeer gaat. Naast de Stuw is een vispassage ( vistrap ) bestaande uit een geul die om de stuw heen loopt van bekkens van 10 m1 breed en 10 m1 lang. Het hoogte verschil tussen de bekkens is 16 cm. Zo kunnen vissen zoals de zalm de zo’n 3 ½ meter hoger gelegen opening aan de andere kant van de stuw bereiken.

Dit was dermate inspirerend dat ik in de zomer in ieder geval een deel van de tocht op de fiets ga doen.

natuurlijk wilde ik niet met een vuile auto verschijnen aan de start. En hoewel ik de auto eigenlijk altijd wel schoon en opgeruimd heb, heb ik deze voor de tijd nog eens extra gewassen, in de was gezet. Maarja, als de route over een deel zandpad en grindpad (misschien een hint van de organisatie om de auto in te ruilen voor een Duster? 😀 ) voert terwijl het al een tijdje droog is dan kun je wel voorstellen hoe de auto er na de tocht eruit ziet. Dat wordt dus morgen weer wassen.

bochane-arnhem-puzzeltocht-2011 (19)Uiteindelijk heeft iedereen zich weer gemeld aan de Hazenkamp 15 in Arnhem. De formulieren konden worden gecontroleerd op juiste antwoorden zodat de winnaar bepaald kon worden. Sommige deelnemers waren al zo vroeg weer terug dat ze niet hebben gewacht op de uitslag. De winnaar van de eerste prijs zal in ieder geval bericht krijgen aangezien hij niet meer aanwezig was.

De prijzen die gewonnen konden worden zijn accessoires-cheques die alleen te besteden zijn bij Bochane-Zuid alwaar de start en finish waren.

Hoofdprijs was 200,- euro, 2e prijs bedroeg 150,- euro, de 3e prijs was 75,- euro en de 4e t/m de 7e prijs bedroegen ieder 50,- euro.

Al met al was het weer een geslaagde dag met een goede organisatie. Een dag waarvan je zegt: “laten we dat nog eens doen”.

Bij deze bedank ik dan ook de organisatie voor het werk dat verricht is om deze dag mogelijk te maken.

Hieronder vind je een aantal foto’s die ik gemaakt heb tijdens deze prachtige zonnige dag.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Daciasten Puzzeltocht 2011

 1. Robert zegt:

  Een zeer geslaagde puzzelrit. En zeker na dat we de tweede plek gehaald hebben. 😀
  De dagteller stond vanmorgen op nul. Na 450 km vandaag gereden te hebben zijn we weer thuis. :mrgreen:

  Een geweldige dag. Bedankt Peter en Mike en Joost voor het organiseren.

  Robert
  Hoogezand

 2. Ron zegt:

  Ook wij vonden het weer een zeer geslaagde puzzel dag ! ’s Morgens vroeg vertrokken uit Rotterdam en rond de klok van 09.45u waren we in Arnhem. Het was weer een mooie route met leuke vragen. Onderweg was het dus goed opletten en vooral niet te hard rijden. Maar met drie oplettende dames in de auto ging dat prima. Onderweg ook mooie foto’s gemaakt en het bleek uiteindelijk dat we de vijfde plaats hadden gehaald! Helemaal top. Uiteraard reden we hier en daar verkeerd maar dat mocht den pret niet drukken.
  Namens ons (Ron, Annemieke, Yanniek en Mandy) willen we de organisatie bedanken voor deze geweldige dag ! 8)

  Ron

 3. PPJ zegt:

  Beste Allemaal,

  Het was absoluut een geslaagde puzzelrit. Zeker toen wij aan het einde van de dag een telefoontje kregen van Peter van den Brink met de mededeling dat wij de 1e prijs hadden gewonnen. De pluim gaat uit naar onze zoon van 8 jaar die verantwoordelijk was voor het tellen van de stoplichten en de rotondes.
  Hij is dan ook supertrots en het Dacialogo zal zeker nog meer indruk maken, voor zover dat al niet van toepassing was. Op school was iedereen vandaag al door hem ingelicht, met alvast een Daciasleutelhanger als bewijs.
  Door nog een andere verplichting deze dag waren wij helaas niet aanwezig bij de prijsuitreiking. Maar uiteraard onze dank naar de organisatie die een fantastiche rit had klaarstaan, met voor ons een feestelijk resultaat. Dit was onze 3e keer dat we meereden en nummer 4 zal zeker ook komen.

  groetjes
  Pieter,
  Piet en Jolanda

 4. peterh zegt:

  Zowel mijn neef Allan als ik hebben genoten van de puzzeltocht. De route was erg fraai en door de vele vragen en opdrachten zijn we toch heel wat buiten geweest. Een prijs hebben we niet gewonnen, wel ons best ervoor gedaan. Je kan ook niet alles hebben. We hebben over de zandpaden te snel gereden, door de stof veel gemist! Hartelijk dank, Peter en zijn team die op hun vrije zondag ons een onvergetelijke Daciadag hebben gegeven. 😀

  Groeten uit Alphen aan den Rijn,
  Peter en Allan. (Margot had geen zin om mee te gaan :mrgreen: )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s