Dacia stopt produktie

Dacia gaat produktie stilleggenOp 8 april was hier te lezen dat er waarschijnlijk een produktie stop zou komen bij Dacia. Echter naar nu blijkt is dit niet vanwege een tekort aan onderdelen vanuit toeleveranciers uit Japan. Dacia behoort immers tot de Renault Groep die op haar beurt weer deel uitmaakt van een alliantie met Nissan. En Nissan is getroffen door de aarbeving en de tsunami.

Volgens officials van Dacia heeft de produktiestop echter te maken met toeleveranciers uit Frankrijk. Daar zitten een aantal bedrijven die vanwege financiële problemen de produktie hebben moeten stoppen of ze zijn zelfs failliet gegaan. Zonder dat Dacia namen noemt van de toeleveranciers wordt er wel aangegeven dat het niet langer mogelijk is om bepaalde uitvoeringen te produceren omdat simpelweg de gebruikte motor voor dit type alsook bepaalde carrosseriedelen niet geleverd kunnen worden. Er wordt niet vermeld welke uitvoeringen dat zijn.

“De produktie van carrosseriedelen en de assemblage van de bepaalde types zullen worden gestopt; maar bijvoorbeeld de logistieke afdeling zal gewoon doorgaan”, aldus een woordvoerster van Renault. Toegevoegd werd nogmaals dat het niet werd veroorzaakt door de problemen in Japan, ondanks dat kort geleden Vice President Ion Iordache aangaf dat Dacia de produktie moet aanpassen om mee te gaan in het tekort aan onderdelen.

Ongeacht de reden achter de produktiestop is Dacia vastbesloten om de produktiedoelstelling voor dit jaar te halen. Een produktiestijging in de tweede halft van het jaar lijkt dus logisch.

De produktiestop is gepland van 22 april tot en met 2 mei.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s