2 DIN autoradio – deel 2

schakelaar-deelLinks en rechts onderin de middenconsole aan de zijkanten is een heel stuk vrij. Daar zouden heel goed schakelaars geplaatst kunnen worden. Dus ik heb gecontroleerd of er voldoende ruimte achter zit in verband met de inbouwdiepte van de schakelaars. En die is voldoende, ruim voldoende zelfs. Ik had al een deel uit een ander frontpaneel gezaagd waarin de schakelaars geplaatst moeten worden. Dit deel heb ik nog maar eens kleiner gemaakt. Het is opgedeeld in drie delen: 1x een inbouwdeel voor de schakelaar ten behoeve van de alarmlichten, 1x een inbouwdeel voor de raamschakelaar links samen met de schakelaars van de achterruitverwarming en 1x een inbouwdeel voor de raamschakelaar rechts samen met de schakelaar van de protiervergrendeling.

schakelaar inbouwdeelNa een tijdlang schuren, plamuren en spuiten waren de beide inbouwdelen voor de middenconsole klaar. Dus, afmetingen nemen, deze met plakband afgetekend en vervolgens de vier hoekpunten geboord met de accuboormachine. Daarna heb ik de accuboormachine als frees gebruikt met een boortje van 3 mm erin. Ik heb de boor steeds zijdelings bewogen zodat deze zich door het kunststof heen “vrat”. Op deze manier krijg je een redelijk ruwe opening die ik daarna heb bijgewerkt met een nieuw mesje. Aan beide zijden van de middenconsole heb ik hetzelfde gedaan.

Het voordeel van de schakelaars hier plaatsen is dat de bekabeling niet gewijzigd hoeft te worden; deze is voldoende lang om de schakelaars te kunnen bereiken op de nieuwe plek.

Goed, de meeste schakelaars is een nieuwe plaats voor gevonden, alleen nog de schakelaar voor de alarmlichten. Uiteraard moet deze een plaats krijgen die makkelijk bereikbaar is. En wat is nou makkelijker dan bovenop het dashboard?

DEEL 3 VOLGT………

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 2 DIN autoradio – deel 2

  1. Daciafan zegt:

    Ziet er goed uit, maar is het niet handiger om de achterruitverwarming links te plaatsen? Of zie het verkeerd en is die keuze reeds gemaakt?!

  2. richard zegt:

    dankje voor het compliment. Bij de definitieve plaatsing is inderdaad de schakelaar van de achterruitverwarming links geplaatst.

    Overigens gebruik ik die schakelaar bijna nooit. geldt ook voor de centrale portiervergrendel-schakelaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s