Dacia knabbelt aan Renault

Dalende verkoop Renault terwijl verkoopt Dacia toeneemt.

Dalende verkoop Renault terwijl verkoopt Dacia toeneemt.

Dacia doet het onder de huidige financiele omstandigheden nog steeds zeer goed. In feite is de huidige crisis juist voer voor Dacia. Steeds meer mensen kiezen voor no-nonsens, en steeds meer mensen kunnen (of willen) de duurdere auto’s niet betalen.

Ook in Frankrijk zie je steeds meer Dacia’s rondrijden. De verkoop van Renaultmodellen is daar juist sterk teruggevallen. Volgens www.automobielmanagement.nl heeft Renault in de eerste drie weken van mei in Frankrijk 38 procent minder auto’s verkocht dan een jaar geleden. Hiermee doet REnault het driemaal zo slecht als de franse markt als geheel. Over de  eerste vier maanden zakten de verkopen van Renault met 10 procent. Sommige modellen moeten een daling van 70 procent verwerken.

Daarom worden er momenteel enorme kortingen gegeven op Renaultmodellen om een dramatische daling van de verkopen op de thuismarkt tot staan te brengen. Zo wordt in Frankrijk momenteel de Clio III aangeboden voor een prijs vanaf 8.000 euro; dat is 45 procent minder dan de normale prijs.

Franse autobladen wijten de malaise aan de verouderde modellen en het slechte imago dat dat heeft opgeleverd. Bovendien lijdt Renault onder het kannibalisme van Dacia dat onderaan de markt voortdurend verkopen wegknabbelt. Dit is mogelijk omdat een steeds groter wordende groep mensen lak heeft aan alle technologische hoogstandjes in de auto’s (hoe meer er in zit, hoe meer er defect kan gaan). Deze groep kan uitstekend terecht bij Dacia dat met een Duster een schitterende wagen in de verkoop heeft.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s