Standaard 2 DIN bij Dacia?

2 DIN radio, standaard in Dacia?Op 15 mei van dit jaar was hier op de site een bericht te lezen over de Renault Sandero Facelift. Deze facelift is beschikbaar voor de Braziliaanse markt. Destijds was de Stepway daar ook eerder leverbaar dan hier.

Wellicht komt dus die facelift ook hier in Europa beschikbaar. Het uiterlijk ziet er goed goed uit. In het interieur zijn ook diverse wijzigingen doorgevoerd. Zoals bijvoorbeeld de middenconsole. Er was al een kleine afbeelding beschikbaar waarop in de bewuste middenconsole een 2 DIN radio zit gemonteerd. En niet zomaar een radio, maar één met een afwijkende pasvorm.

Er is nu ook beter beeldmateriaal beschikbaar. Als je de foto’s in dit artikel bekijkt, dan zie je dat er geen merknaam op de radio staat. Waarschijnlijk wordt deze dus specifiek voor Dacia / Renault gemaakt. Omdat de pasvorm (buitenrand van de radio) afwijkt van een standaard 2 DIN schacht kan dit wel eens problemen gaan opleveren.

Op diverse fora in binnen- en buitenland zijn namelijk voldoende “draadjes” te vinden over de kwaliteit van de door Dacia aangeboden Radio’s (in combinatie met de standaard luidsprekers). Veel Dacia-eigenaren hebben daarom de radio vervangen. Aangezien Dacia tot nu toe een standaard 1 DIN schacht hanteerde was je vrij in je keuze voor welk merk radio dan ook.

Als deze wijziging wordt doorgezet naar hier in Europa, dan ben je echter genoodzaakt om de radio erbij te nemen. Verwijderen heeft dan geen zin omdat er achter de radio geen standaard 2 DIN opening zit. Dit kan alleen verholpen worden door een apart middenpaneel te ontwerpen waarin plaats is gemaakt voor een standaard radio.

Maar zoals je al wel kunt raden zal er voor dit middenpaneel zeer waarschijnlijk extra betaald moeten worden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Renault Sandero en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Standaard 2 DIN bij Dacia?

  1. Frank16V zegt:

    De nieuwe (2DIN) radio kan natuurlijk wel van een goede kwaliteit zijn. Resultaten uit het verleden ge ven immers geen garantie voor de toekomst 😉 .
    Ongeacht de vorm van het front kan het GAT wel 2DIN zijn – en is dan vast wel weer een leverancier die een passtuk op de markt brengt. Vooralsnog geen paniek dus.
    Sterker nog, laat maar komen! Ziet er goed uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s