Logan VAN onderweg

twee dacia logan vanHier in Nederland zien we de Logan VAN maar mondjesmaat. Heel langzaam aan heeft het bedrijfsleven deze versie in de gaten. En dat is jammer. Je kunt de VAN met maar liefst 2,5 kuub aan materiaal volstouwen. Deze 2,5 kuub aan lading mag maar liefst 825 kg wegen voordat je het maximum laadvermogen bereikt.

De VAN heeft een laadruimte die gescheiden is van de cabine door middel van een volledig kunststof schot dat optioneel van een raam kan worden voorzien. Aan de zijkanten is de laadruimte toegankelijk door middel van de dezelfde deuren zoals we die kennen van de MCV. De MCV is immers dezelfde auto maar dan geschikt voor het vervoer van 5 tot 7 personen.

Ook de achterzijde is op dezelfde wijze toegankelijk door middel van 2 ongelijke deuren. De VAN heeft standaard deuren van volledig plaatmateriaal. Optioneel kun je kiezen voor deuren met ramen. Oftewel: geen zicht naar achteren omdat beide deuren geheel geblindeerd zijn, of net als bij de MCV 2 deuren die voorzien zijn van beglazing. Kies je voor deze optie dan zit daar de ruitenwisser en achterruitverwarming ook meteen bij.

In Frankrijk is er nog een derde optie: de brede achterdeur links MET een ruit en de smalle deur rechts ZONDER ruit. Een beetje vreemd ziet het er wel uit. En hoewel je zou kunnen denken dat het om een schade-auto zou gaan waar een andere deur in gezet is, is dit toch een fabrieks-optie. Zelf ben ik deze al meerdere keren tegengekomen in Frankrijk en dan ook altijd met de smalle deur zonder ruit.

dacia-logan-van-met-1-achterruit

Met een consumentenprijs van 11.055,75 euro (7.890,00 euro exclusief BTW / BPM) voor de 1.6 MPI of 14.805,55 euro (9.290,00 exclusief) voor de 1.5 dCi betaal je voor zo’n ruime auto beslist niet te veel.

Een vergelijkbaar model van VW, de Caddy, heeft een iets grotere laadruimte (3,2 kuub) maar heeft voor de basisversie al een consumentenprijs van 19.782 euro (12.450 euro exclusief).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dacia VAN, Mededelingen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s