Nieuwe accessoires Duster

duster 2 liter brazil klein logoDe Dacia Duster wordt al in vele landen verkocht. Niet alleen onder het Dacia-embleem maar ondertussen ook met het Renault-embleem. Dacia heeft eigenlijk een onderdanige positie ten opzichte van Renault. Zo zal een Dacia in een andere uitrusting worden geleverd dan een Renault. En dit doet zich dan ook voor bij de Duster. De Dacia Duster zal minder luxe leverbaar zijn dan de Renault Duster!

In Brazilie bijvoorbeeld wordt de Duster met een geheel ander dashboard geleverd om meer luxe uitstraling te geven. De Duster is daar ook leverbaar met een 2.0 liter motor , eventueel gekoppeld met een automatische transmissie. De grille is geheel verchroomd.

Optioneel is er ook een en ander anders dan hier. Er zijn bijvoorbeeld andere kleuren leverbaar. Op de achterklep hebben we hier een zwarte kunststof kap. Optioneel is deze in Brazilie als verchroomde versie leverbaar.

De standaard lichtmetalen velgen die hier worden geleverd, zijn daar ook leverbaar in een grijstint; uiteraard voorzien van het Renault logo.

duster 2 liter brazil08 logoMaar het meest opvallende werd gespot door Daciafan (waarvoor bedankt!) die me de links mailde naar een tweetal youtube filpjes. Wat valt er namelijk op in het eerste filmpje: de getoonde Duster is voorzien van een dakvak als accessoire! bij 49 seconden en bij 1 minuut 11 seconden is dit dakvak te zien.

In het tweede filmpje is de Duster voorzien van een ander accessoire, aan de buitenkant. Aan de voorkant namelijk is een soort bullbar gemaakt maar dan van hetzelfde duster 2 liter brazil05 logokunststof als de bumper. Deze bullbar kan dan ook nog eens worden voorzien van mistlampen, verstralers of dagrijlampen.

En ook niet onbelangrijk: Als je hier via de dealer de originele sidebars besteld dan blijken deze nagenoeg niet buiten de auto te steken waardoor ze meer een optische functie hebben dan een beschermingsfunctie. In Brazilie echter wordt af fabriek een ander type sidebar geleverd, namelijk voorzien van steps. Hierdoor komen ze automatisch al verder buiten de auto.

En helaas worden deze accessoires hier in Nederland niet geleverd. Wil je ze wel, dan zul je je moeten wenden tot de internationale veilingsites of zelf contacten hebben in Brazilie.

Hieronder vind je de beide youtube-filmpjes Die Daciafan gevonden heeft.

En nog enkel vergrotingen uit de filmpjes:

duster 2 liter brazil01-720-logo

duster 2 liter brazil02-720-logo

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen, Renault Duster en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Nieuwe accessoires Duster

 1. Nick zegt:

  zo te zien is de bediening van de elektrische ramen ook op de plek geplaatst waar het hoort, in de portieren. Dit zal ook te maken hebben met de nieuwe soort radio die in de Duster is geplaatst (waar eerder al een artikel op deze site over stond) waardoor de knoppen van de ramen niet meer op middenconsole past.
  Eigenlijk zouden we de Duster hier ook in deze uitvoering moeten hebben…. misschien moeten we nog even wachten en worden deze accesoires bij een facelift toegepast…

 2. richard zegt:

  De stepway draaide zijn rondje ook al in Brazilie voordat hij hierheen kwam. Renault zei destijds dat dat niet zou gebeuren. Ondertussen is de Stepway gefacelift; wellicht komt die hier ook naar toe als opvolger van de huidige versie.

  En dan zou het zomaar kunnen dat dat ook nog gebeurt bij de Duster;deze zal vermoedelijk ook nog wel een facelift krijgen. Maar eerlijk gezegd vind ik de nieuwe plek voor de schakelaars niet zo heel goed. Op deze wijze ga je namelijk de beenruimte beperken. Waarom niet net als bijvoorbeeld bij de clio in de armligger bij het handvat?

 3. henk zegt:

  als ik een duster twee liter automaat kon kopen dan rijlde ik mijn stepway die net vier maanden oud is gelijk in wand alle dacia,s die je hier kan kopen hebben de zelfde trek kracht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s