Duster importeren

brazilie-kaartIn het artikel dat ik geplaatst heb op 24 oktober gaat het om een Renault Duster uit Brazilie. Daar is de Duster voorzien van een geheel ander dashboard. Ook is hij dan leverbaar met een 2.0 L motor eventueel gekoppeld aan een automaat. Henk gaf als reactie bij het artikel dat hij zijn Stepway direct zou inruilen als hij een dergelijke Duster zou kunnen kopen.

Ik denk dat dat voor veel meer mensen wel geldt.

Dus heb ik eens gekeken of er informatie was over het importeren van een dergelijk voertuig vanuit Brazilie. Nou, dat is lastig gebleken. Als je een auto wilt importeren vanuit Amerika dan staan er voldoende bedrijven klaar om je bij het hele traject te helpen tot aflevering aan je voordeur toe.

Maar zodra je het over Zuid-Amerika hebt en dan in het bijzonder over Brazilie, dan stuit je op een muur. Ik heb zo geen bedrijven gevonden die rechtstreeks met Brazilie dit soort zaken regelen.

Natuurlijk ligt het wel iets anders dan bijvoorbeeld een auto kopen bij onze oosterburen.  Ten eerste zit je al met de afstand. Kun je met de auto voorzien van een autoambulance nog naar Duitsland rijden, vanuit Brazilie zul je je Duster moeten (laten) verschepen of eventueel zelfs per luchtvracht hierheen halen.

Toch is dit nog het minste werk. Via de website Link2Brazil heb ik hierover meer info gekregen. Het volgende werd me medegedeeld:

“Beste Richard,

Bedankt voor uw mailtje en uw belangstelling voor Link2Brazil.

Het voertuig in kwestie hier aankopen is uiteraard geen probleem voor wie de Braziliaanse nationaliteit bezit (of een permanent visa). De auto wordt dan ingeschreven bij Detran (overheidsorgaan m.b.t. het verkeer), de verkeersbelasting (IPVA) wordt betaald en men kan rijden. Dat kan natuurlijk niet voor buitenlanders, ook al zal de concessionaris uiteraard graag verkopen. Ik denk oprecht dat het geen gemakkelijke procedure zal zijn om hier een voertuig aan te kopen dat nadien geëxporteerd wordt. De kosten zullen hoogstwaarschijnlijk erg hoog liggen. Slaagt u er toch in, dan moet de wagen ook gehomologeerd worden in uw land, zoniet zal er geen kenteken uitgereikt worden.

Ik kan er naast zitten, maar denk dat u ten rade moet gaan bij Renault zelf in Nederland, mogelijk zijn zij bereid het voertuig in te voeren, net zoals sommige autoconstructeurs hier in Brazilië ook bepaalde modellen invoeren die zij hier niet produceren. Dat is bijvoorbeeld het geval voor Mercedes, Audi, BMW en nog enkele andere merken. Brazilianen rijden graag met geïmporteerde modellen, voor velen is dat een statussymbool, ondanks dat dergelijke ingevoerde modellen erg duur zijn. Tenslotte is alles te koop in deze wereld, als maar de juiste prijs betaald wordt. Indien u er dat voor over heeft, dan kan het misschien. Maar zeker ben ik daar niet van.

Hoe dan ook, ik wens u veel succes.

Met vriendelijke groet,”

Bovenstaande informatie lijkt me vrij duidelijk. En inderdaad denk ik dat wanneer iemand een Duster vanuit Brazilie wil laten overkomen, deze persoon het beste contact kan opnemen met de Renault-organisatie (hoofdkantoor). Deze heeft immers de middelen om binnen het concern dit soort zaken gewoon te regelen. Vraag is echter of ze hier aan mee willen werken. Eerlijk gezegd acht ik die kans niet erg groot.

Een andere mogelijkheid is het importeren van de Renault Duster vanuit Rusland. Dit is wellicht een betere optie. Immers, Rusland is per auto te bereiken. Wellicht kan ik hier informatie over vinden. Meer hierover volgt…..

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Renault Duster en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Duster importeren

 1. Nick zegt:

  Interessant artikel Richard,
  Ik vraag me alleen af of importeren (als je die mogelijkheid hebt) niet ontzettend duur is in vergelijking met een Duster in Nederland aanschaffen, vanwege bijvoorbeeld de transportkosten die er nog bij komen…

 2. Daciafan zegt:

  Maar dan heb je wel een heel unieke Duster … 😆 ❗

  • Nick zegt:

   Inderdaad, maar ik denk dat als het echt een stuk duurder gaat worden, ik dan toch voor een ander merk zal kiezen…. Of verloochen ik daarmee het merk Dacia?? 🙄

 3. peterh zegt:

  Recent was ik op de kampeerbeurs in Utrecht. Daar zag ik bij de VW-stand 2 prachtige T2 bussen.
  Een vriendelijke dame van VW vertelde mij dat dit nieuwe bussen zijn geimporteerd uit Brazilië! Ze worden naar Engeland verscheept en daar ingericht als camper. Pon importeerd ze zelf!
  Er was erg veel belangstelling voor. In Engeland verkopen ze er nu rond de 500 per jaar. Met een watergekoelde motor. Hij is niet goedkoop: € 44.000. Mogelijk kunnen ze bij Pon camper afdeling info geven over de import. Ze hebben ervaring blijkt. Het viel ons al op tijdens de vele reizen die we maken met Sandero en caravan dat we wel erg veel T2 campers zagen. De import verklaart dit.
  Groeten van Peter en Margot.

  nb. een achter- buurman heeft zo’n T2, ik dacht dat het een mooi gerestaureerde oltimer was. Nee hij is nieuw!

 4. richard zegt:

  Dat is goed om te horen! maar aan de prijs van de T2 kun je wel zien dat er behoorlijke kosten bijkomen.Wellicht is het een idee om inderdaad te vragen om info bij Pon.

 5. Daciafan zegt:

  Sinds de Dakar-rallye in Zuid-Amerika wordt gehouden, zou het toch redelijk makkeljk moeten zijn om een echte Duster daar vandaar te laten varen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s