Facelift Duster

(Tip: Daciafan)

Het begint er nu toch op te lijken dat er een facelift aankomt voor de Dacia Duster. Tegenwoordig moeten we oppassen hoe we het omschrijven want er rijden nu 3 types van de Duster rond:

  • Het eerste type is de Dacia Duster zoals we die hier kennen.
  • Type twee is de Dacia duster maar dan gerebadged als Renault en met kleine wijzigingen.
  • Type drie is de Renault Duster voor de Zuid-Amerikaanse markt.

Bij type 2 en 3 hadden we al op de foto’s gezien dat er een 2DIN audio systeem gemonteerd zit.  Overigens is dit ook het geval bij de Renault Sandero en de Renault Sandero Stepway.

Een oplettende lezer (Daciafan Bedankt!) heeft echter een filmpje ontdekt waarop type 1 (onze dacia Duster) te zien is met het nieuwe type dashboard waarin de 2DIN audio installatie gemonteerd zit. 

Maar…. Dit is weer een andere variant dan bijvoorbeeld de Renault Duster die in Rusland gaat rijden. Die is weliswaar voorzien van een 2DIN systeem maar de knoppen voor de raambediening zijn daar verplaatst naar de deurpanelen. Bij de Duster in het onderstaande filmpje zitten die knoppen echter nog gewoon in het middenpaneel!

Was men bij Dacia voorheen nogal consequent met hergebruik van onderdelen; Sinds de komst van de Duster gebruiken ze meer en meer specifieke onderdelen die speciaal voor de Duster gemaakt zijn. Hierdoor ontstaat er dus ook meer variatie.

De Duster in het filmpje staat gewoon als nieuwe auto nog te glimmen bij de dealer; deze is dus niet onder handen genomen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in dacia suv, Mededelingen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Facelift Duster

  1. Nick zegt:

    Zou dat 2Din schermpje als optie te leveren zijn bij de Duster, of is de originele radio vervangen door dit systeem? En de achteruitrijcamera.. dat ziet er wel uit alsof het af fabriek zo is gemaakt… Ben benieuwd wat er gaat gebeuren! In ieder geval weer een vooruitgang (wat mij betreft)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s