Groot onderhoud website

onderhoudswerkzaamhedenZo af en toe is het noodszakelijk om groot onderhoud uit te voeren aan de website. Dit keer is het nodig omdat de provider onlangs ook onderhoud heeft uitgevoerd. Op de servers van de provider is natuurlijk software geinstalleerd waardoor het mogelijk is om websites te kunnen “draaien”.

Deze software is onlangs door de provider gewijzigd zodat deze weer geheel up to date is. Dit heeft helaas als gevolg dat de software waarmee deze site draait ineens verouderd is. Hieruit zijn dan weer problemen te verwachten.  De nieuwste browsers  gaan met sommige zaken anders om en daar moet dus op geanticipeerd worden anders is de site straks niet meer leesbaar.

De afgelopen avonden ben ik steeds aan het testen geweest en ik heb natuurlijk backups gemaakt. Deze testen zijn goed verlopen; echter dit is geen garantie dat de uiteindelijke upgrade van de website vlekkeloos zal verlopen. Software is wel eens eigenwijs…

De omzetting van zowel het thema van de website ( dus het uiterlijk) als ook het updaten van de software waarop deze site draait zal komende nacht uitgevoerd worden door mij, het wordt dus een latertje. (Het is mogelijk dat door deze werkzaamheden de website tijdelijk slecht of geheel onbereikbaar is, alvast mijn excuses hiervoor).

Deze nachtelijke escapades zijn om 2 redenen noodzakelijk:

  1. Voor het omzetten van de software is het van belang dat dit op een rustig tijdstip gebeurd. Hiermee wordt gepoogd de invloeden van buitenaf zo klein mogelijk te houden.
  2. Deze site wordt vrij druk bezocht. om de overlast voor de bezoekers te beperken is het noodzakelijk dit in de nachtelijke uurtjes te doen.

Als alles vlekkeloos verloopt dan kost dit nog niet eens zoveel tijd. Vaak zie je echter dat er toch iets niet helemaal goed gaat en dat kost dan extra tijd.

Tussen 0.00 en 01.00 ga ik beginnen met de conversie.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s