2 DIN radio inbouwen in je Dacia

Nieuw ontworpen frontpaneel voor Dacia

Klik op afbeelding voor vergroting

Een tijd geleden alweer heb ik de middenconsole van mijn Logan MCV gewijzigd om een 2 DIN radio te kunnen plaatsen. Deze wijziging heeft best wel veel werk gekost. Toch was ik nog niet helemaal tevreden met het resultaat dus ik heb opnieuw de gereedschappen ter hand genomen om het middenpaneel verder te bewerken.

De MCV Phase I is ondertussen een model dat alweer een aantal jaren meegaat; hiervoor worden geen nieuwe accessoires meer ontwikkeld. De MCV Phase II echter heeft het vernieuwde dashboard. De middenconsole van de MCV is hiermee gelijk aan die van de Duster, de Sandero en de Stepway.

Moet ik nog veel moeite doen om weer een strakke middenconsole te krijgen; de huidige Daciabezitters hebben de mogelijkheid een kant en klaar paneel aan te schaffen, bij bijvoorbeeld de firma ACV in Duitsland.

Er zijn zelfs al meerdere varianten leverbaar. De nieuwe panelen zijn er met of zonder opening voor het gordel-waarschuwingslampje. Ook de plaats van de schakelaars kent variatie: schakelaars rechtop gemonteerd of eventueel schuin.

Diegene die een Lodgy gaan bestellen hoeven zich ook niet druk te maken; hier is al voorzien in een inbouwruimte voor 2 DIN.

Opmerking: Diegene die er overdenken het paneel aan te schaffen dienen in de gaten te houden dat ook de middenconsole gewijzigd moet worden; standaard is er ruimte voor een gewone radio. Dat betekent dus zaagwerk!!!

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s