Enorme prijsverschillen tussen Belgie, Nederland, Duitsland en Frankrijk

dacia lodgy prijzen vergelijken tussen nederland, belgie, frankrijk en duitslandNu de prijzen van de verschillende versies van de Lodgy bekend zijn gemaakt is het een mooi moment om de verschillen tussen Nederland, België, Frankrijk en Duitsland eens op een rij te zetten.

Niet elke versie is in elk land leverbaar.Wat opvalt is dat in de franse prijslijst de Lodgy met TCe motor (nog) niet aanwezig is. Ook de gewone benzinemotor met 1.6 MPI 85 wordt alleen als 5 persoons versie in basis- en Ambianceuitvoering geleverd; overige types staan er (nog) niet in.

In Nederland wordt deze gewone benzinemotor ook niet geleverd. Reden hiervoor is wel dat de CO2-uitstoot op 165 g/km ligt; hierdoor zou deze versie een heel stuk duurder worden.

In onderstaande tabel is duidelijk te zien dat Nederland ruimschoots het duurste land is voor de automobilist. Het prijsverschil kan oplopen tot maar liefst € 5.200 euro voor de dieselversie met de 110 PK motor. In Nederland betaal je daar € 20.590 euro voor; bij onze zuiderburen mag je voor dezelfde versie € 15.390 euro afgeven!!

Daarentegen komen de prijzen in België, Frankirjk en Duitsland wel redelijk met elkaar overeen.

[table id=66]

De genoemde prijzen zijn vermeld als consumentenprijs; eventuele afleveringskosten en dergelijke zijn hier nog niet in verwerkt. Dit betekent dat het genoemde prijsverschil van € 5.200 nog verder kan oplopen!

Detail: Wie de prijslijsten verder naast elkaar legt ziet dat er wel meer verschillen zijn. Neem bijvoorbeeld het reservewiel. Voorheen zat dat gewoon bij de auto. Tegenwoordig mag je er extra voor betalen. In Nederland mag je daarvoor € 145 neerleggen, In duitsland willen ze daar maar € 60 voor hebben en in België gaan ze daar tussen zitten met een bedrag van € 100.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dacia Lodgy, Mededelingen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Enorme prijsverschillen tussen Belgie, Nederland, Duitsland en Frankrijk

  1. Nick zegt:

    Echt vreselijk om deze prijsverschillen te zien! In Nederland ben je gewoon het duurst uit. Echt belachelijk dat wij in Nederland zoveel meer moeten betalen voor een auto dan in België en Duitsland. En de benzineprijzen zijn ook al om u tegen te zeggen, schandalig hoog! Nog even en je moet de auto gewoon laten staan… *zucht*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s