Dacia reclame

dacia-reclame-lichtbak-rechtop“ons” merk maakt natuurlijk op diverse manieren reclame. Dit kan door verspreiding van folders, filmpjes op internet of spotjes op de radio.

Een andere manier van reclame maken is door middel van lichtbakken en gevelbelettering.

De meeste Renault-dealers hebben van die mooie lichtbakken aan de gevel(s) waarop het logo duidelijk wordt weergegeven. Niet alleen het Renault-logo maar ook het Dacia-logo. Dacia heeft al weer een tijdje terug haar huisstijl gewijzigd waarbij ook het logo veranderd is.  Was het voorheen nog een mooi blauw logo, tegenwoordig is het een zilverkleurig logo. Overigens heeft het logo zeer recentelijk ook nog een wijziging ondergaan: voorheen was de achtergrond van de merknaam in mat-zilver, tegenwoodig is dat ook net als de rest van het logo in chroomkleur.

Een wijziging van het logo brengt natuurlijk ook werk mee voor de dealers. Zij moeten immers ook deze wijziging doorvoeren op de gevel(s) van hun showroom(s). De lichtbakken met het oude logo moeten worden vervangen door de nieuwe versie.

Vanwege deze wijziging kreeg ik een mailtje van de Van kerkhof & Visscher vestiging in Waalwijk. Deze vestiging was ik al eens eerder geweest vanwege de introductie van de Logan VAN en de Logan Pickup.

Men vroeg zich daar af ik er misschien belangstelling was voor de oude lichtbakken! Hierop heb ik uiteraard geantwoord dat ik zeker belangstelling had. Zodoende heb ik een afspraak gemaakt om deze op te halen. Een lichtbak bestaat natuurlijk uit twee delen: de lichtbak zelf die je aan de gevel bevestigd en waarin het verlichtingsarmatuur zit; aan de voorzijde zit dan de afdekkap die gevormd wordt door het logo dat afgebeeld is op bijvoorbeeld plexiglas. Over de lichtbak zelf kan ik kort zijn; door het verblijf in weer en wind waren deze broos geworden waardoor ze niet heel konden worden verwijderd. De logo’s aan de voorzijde waren echter nog in goede staat. Een Dacia-liefhebber van het eerste uur, zoals ik, is hier erg blij mee!

Binnenkort zal ik eens tijd vrijmaken om deze eens goed op te poetsen:

dacia-logo-lichtbak-reclame

Op de bovenstaande foto is ook mijn eigen trots te herkennen: een Logan MCV 1.6 16V 105 PK uit augustus 2007, nog steeds zonder problemen een trouwe metgezel. Het kleine logo recht is afkomstig van de grille van mijn MCV; daar prijkt nu het nieuwe logo op. Op de luidspreker zijn de daciamodellen in het klein te zien. Het is de werkplek van waaraf ik de website onderhoud en uitbreid, bijna elke dag. En dat naast mijn gezin en mijn werk.

Bij deze wil ik dan ook de dealer uit Waalwijk nogmaals hartelijk bedanken voor het ter beschikking stellen van dit reclamemateriaal!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Dacia reclame

  1. Nick zegt:

    Wat ontzettend leuk Richard dat bord! Had het eigenlijk groter verwacht, maar zo te zien aan de foto valt het mee.
    Heb je al enig idee wat je ermee gaat doen??

  2. richard zegt:

    Ja, ik was wel blij dat ik deze mocht ontvangen. Overigens heb ik er twee gekregen. Aangezien de lichtbakken zelf niet meer in goede staat zijn denk ik dat ik in ieder geval bij één zelf weer een bak achter ga maken, waarschijnlijk met LED’s. Deze ga ik danhier in mijn “werkkamer” ophangen. Wat ik met de andere ga doen weet ik nog niet. afmetingen zijn trouwens 47cmx60cm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s