Flinke prijsverschillen met de landen om ons heen

Vandaag heb ik maar eens de nieuwste prijslijst bekeken (uitgave oktober 2012) en eens vergeleken met de voorgaande prijzen, in samenhang met een aantal landen om ons heen. De oude prijzen zijn van december 2011, dus nog maar 8 maanden geleden. Het valt dan wel op dat de verschillen heel groot zijn. De Duster kost in de basis uitvoering in Roemenië 11.250 euro; voor dezelfde auto betaal je hier al 16.290 euro! (een verschil van maar liefst 5040 euro…

En het is niet de dealer of de importeur die hier aan het graaien zijn maar de Nederlandse Overheid. Door middel van bijvoorbeeld CO2-toeslagen die we hier wel kennen en in de andere landen niet (hoezo één Europa?) lopen de verschillen wel snel op.

Onderstaande tabel betreft de Duster; echter voor de andere modellen zijn soortgelijke tabellen op te stellen.

[table id=75]

Overigens zal het geen verrassing zijn dat per 1 januari 2013 alweer de volgende wijziging zal plaatsvinden in het CO2-beleid. De wijzigingen volgen erkaar zo snel op dat ook dealers moeite beginnen te krijgen hiermee. Wat dacht je van elke keer nieuwe brochures laten drukken waar de nieuwe prijzen in staan?

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Flinke prijsverschillen met de landen om ons heen

 1. yellowwww zegt:

  Dacia wordt jammer genoeg wel erg duur in Nederland. Is het een optie om een dacia van een paar jaar oud vanuit het buitenland te importeren.

  • richard zegt:

   Importeren vanuit het buitenland kan natuurlijk altijd. Op een gebruikte auto wordt er BPM afgebouwd zodat dit steeds goedkoper wordt. Als je interesse
   hebt in een Duster dan zou ik overwegen er één te importeren vanuit Rusland. Hier rijdt deze rond als Renault maar is leverbaar met 2 liter motor en automaaat…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s