Nieuwe Logan en Sandero gespot vlak voor officiële onthulling

de nieuwe logan sanderoHet is al tijden bekend dat de Logan Sedan en de Sandero opvolgers krijgen. Een aantal photoshops en ideen kwamen op internet al voorbij. Het Franse L’Automobile Magazine liet echter nu al afbeeldingen zien van deze nieuwe modellen. Het debuut is echter pas op 29 september, nog minder dan twee weken dus.

De afmetingen zijn vergelijkbaar met de huidige generatie. Aan de binnenzijde gaan we een stuk moderner dashboard zien dan we gewend waren, ook de afwerking ligt weer op een hoger niveau. Op de optielijst komt het huidige Media NAV te staan dat we al in de Lodgy zien (leuk detail: dit systeem komt ook in de nieuwe Clio ter beschikking al heet het daar anders).

De beide modellen zullen nog steeds de bekende 1.5 dCi motor krijgen met 75 of 90 PK. De keuze voor de benzinemotor zal de 1.2 TCe met 115 PK zijn. Er wordt echter ook gezegd dat de 0,9L turbo driecilinder met 90PK ongewijzigd uit de nieuwe Clio wordt overgenomen’.

Begin 2013 zal de nieuwe Sandero in Nederland beschikbaar komen; hoogstwaarschijnlijk komt de Logan Sedan niet mee. De vorige sedan is al in 2008 uit het leveringspakket genomen vanwege de tegenvallende verkoop. Klik op de afbeeldingen voor een grotere versie:

de nieuwe logan sedan  de nieuwe logan sedan  de nieuwe logan sedan  de nieuwe logan sedan

de nieuwe logan sandero  de nieuwe logan sandero  de nieuwe logan sandero  de nieuwe logan sandero

Op het internet wordt deze nieuwe Sandero al neergezet als de budget-golf. Zijdelings heeft hij nog veel weg van de huidige generatie, voor- en achterzijde zijn echter behoorlijk gewijzigd. Wat echter opvalt in het interieur is dat de schakelaars voor de raambediening nog steeds in de middenconsole zitten, dit in tegenstelling tot de Lodgy. Ook deze Media NAV is voorzien van bediening aan het stuur. Op het stuur overigens zijn zowel aan linkerzijde als aan rechterzijde knoppen te vinden. de set aan de linkerzijde zal voor de snelheidsbegrenzer zijn, de andere set zou ik nog niet van weten waarvoor.

Het front vindt ik wel een beetje vreemd. Als dit klopt dan krijgen twee verschillende model-reeksen (logan en Sandero) hetzelfde front. Wat dit voor de naamgeving gaat betekenen zullen we binnen twee weken weten als de beide auto’s onthuld worden op de autoshow.

Als dan ook nog de Dokker op deze show onthuld wordt dan heeft Dacia een waar feestje op de stand met 3 nieuwe auto’s. Dacia is te vinden in Paviljon 1, standnummer 541.

Een complete overzichtskaart van de autoshow in Parijs is HIER te downloaden.

overzicht-show-parijs-2012

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dacia Sandero, Dacia Sedan, Mededelingen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s