Nieuwe Sandero Stepway of nieuwe Renault Clio?

De nieuwe Sandero op de autosalon van Parijs 2012Op de Autosalon van parijs waren een enorme verscheidenheid aan auto’s te bewonderen; ik ben alleen bij Dacia en Renault geweest. Zoals je hier al hebt kunnen lezen is de Sandero Stepway een mooie verschijning geworden terwijl de gewone Sandero wat meer… gewoontjes is gebleven.

Op de stand van Renault was flink uitgepakt met de nieuwe clio; er stond een complete verzameling om iedereen de kans te geven de auto goed te kunnen bekijken, ook bij grote drukte.

In de verkoopstatistieken is duidelijk te zien dat Dacia niet erg hoog scoort in Nederland. De vraag is, waar ligt dat aan?

Bekijk je de huidige automarkt, dan valt op dat vooral kleinere en zuinige auto’s in trek zijn. En zeker als ze dan ook nog eens wegenbelastingvrij zijn en geen BPM-afgdracht verplicht zijn. En daar zit e’m nou net het probleem met Dacia. Natuurlijk doet Dacia haar best om zuiniger te worden. Je ziet het al met de nieuwe motoren, de TCe90 en de TCe115.

De nieuwe TCe90 motor

Toch is dit niet voldoende. Neem bijvoorbeeld de nieuwe TCe90 motor. Deze wordt in de nieuwe Clio gemonteerd maar ook in de nieuwe Sandero. Echter, er zit een enorm verschil in uitstoot!! Produceert deze motor (volgens de folder) in de Clio maar 99 gr/km, bij de Sandero komt deze maar liefst op een uitstoot van 120 gr/km!! Het verschil zit vooral in de extra techniek die bij de Clio gebruikt wordt.

renault-clio-2013De Clio is uitgerust met een start&stop systeem, Energy Smart Management en zelfs een active grille afsluiting. En de toegepaste banden bij de Clio hebben wel dezelfde maat, maar zijn van een type met extra lage rolweerstand.

De Clio is dan ook nog eens standaard uitgerust met Cruise Controle en snelheidsbegrenzer, boordcomputer en schakelindicator, LED dagrijverlichting, ESP, Hill-assist. knipperlichten in de buitenspiegels.

Als je dan de vormgeving van beide auto’s gaat vergelijken en vervolgens ziet dat van beide auto’s de prijs ligt rond de 14.000 euro, dan is de kans maar klein dat je voor Dacia kiest……

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Autoshows, Mededelingen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Nieuwe Sandero Stepway of nieuwe Renault Clio?

 1. Nick zegt:

  Richard, erg leuk om je reviews te lezen over de autosalon van Parijs! En ik ben bang dat je inderdaad gelijk hebt wat betreft de keuze voor een Dacia Sandero Stepway en een Renualt Clio… Ook ik moet eerlijk bekennen dat ik voor dezelfde prijs voor de Clio zou kiezen. Ik vroeg me nog wel af ‘active grille afsluiting’ is bij de Clio…

  • richard zegt:

   Hoi Nick,

   Hoe het precies zit met die active grille adsluiting weet ik niet maar het heeft te maken met feit dat je bepaalde instellingen van de auto kunt wijzigen waardoor hij zuiniger gaat rijden. Het wordt verder ook niet uitgelgd in de nieuwe Clio-folder die ikhier heb liggen.

 2. MiMo16V zegt:

  Hoi,
  bij de active grill wordt de grill vooraan waarschijnlijk afgesloten totdat de optimale bedrijfstemperatuur bereikt is. Dit zorgt ervoor dat EGR en andere milieusystemen zoals katalysator sneller werken, en minder schadelijke stoffen uitstoten.

 3. Rudy zegt:

  Ben overgestapt van de Stepway naar de nieuwe Clio.
  Vanaf januari rij ik dus geen Dacia meer, maar blijf wel een beetje
  in de familie met een Renault. Vindt trouwens de nieuwe Stepway ook
  een hele mooie auto. Met mijn Stepway ben ik best tevreden, op z’n benzineverbruik na (1op12). Heb lang getwijfeld tussen de nieuwe Stepway en de Clio, maar Dacia blijft een leuk merk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s