Garantie-aanvulling op de Dacia

garantie-gevalWie een nieuwe auto aanschaft heeft het gemak van garantie. Daar waar veel fabrikanten nog steeds maar twee jaar bieden, biedt Dacia standaard 3 jaar of 100.000 km. Hiermee wordt wel aangegeven dat men vertrouwen heeft in de produkten (grappig detail: Renault geeft op haar modellen twee jaar garantie…).

Hier in Nederland is het mogelijk om de standaard garantietermijn te verlengen tot 4 of 5 jaar. Dit biedt extra zekerheid. Bij de keuze voor 5 jaar zekerheid krijg je nog een extra keuze: ga je voor een maximum van 100.000 km of voor 150.000 km?

Hieronder zie je de verschillende bedragen die gelden voor de huidige modellen:

[table id=76]

 Als je de bedragen ziet, dan lopen deze nog wel snel op. Voor de importeur is het eigenlijk gewoon een kansberekening. Hoeveel Dacia’s komen er met pech langs de weg te staan volgens de statistieken? Ondertussen is gebleken dat dat maar een klein aantal is. Kijk bijvoorbeeld maar eens op de Dacia Prikpagina.

Zelf heb ik destijds niet gekozen voor verlenging van de 3-jaars garantietermijn. De auto is nu de 5 jaar gepasseerd en nog steeds heb ik geen problemen gehad (80.000 km ruim gepasseerd). Ik heb dus het geld van de verlenging zelf gehouden. Maar… kom je langs de weg te staan buiten de garantieperiode dan loont het zich al snel om de verlenging te hebben. Een ieder moet hier dus zelf bepalen waar hij of zij zich goed bij voelt.

Voor een ieder die wel de verlenging van de garantietermijn overweegt, raadt ik aan de algemene voorwaarden eens goed door te nemen en dan specifiek hoofdstuk 12, punt 1. Dit hoofdstuk gaat over uitsluitingen. Daarnaast is er ook nog een officiële GarantiePlusbrochure.

Wie voor verlenging van de termijn in aanmerking wil komen dient in ieder geval een Dacia te hebben waarvan de fabrieksgarantie nog niet verlopen is.

Momenteel loopt er zelfs een actie: Leden van de Dacia Club krijgen maar liefst 10% korting op het bedrag dat voor de extra garantie moeten worden neergeteld. Dit kan dus oplopen tot bijna 70 euro. Ben je nog geen lid dan kan dat alsnog.

Ondertussen wordt Dacia ook in England op de kaart gezet en ook daar kennen ze de term garantie. En daar kennen ze zelfs uitbreiding tot 7 jaar garantie! voor een bedrag van 850 pond (omgerekend zo’n 1050 euro) is de auto gedekt voor 7 jaar / 160.000 km. Waarom zouden ze dat hier niet doen?

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Garantie-aanvulling op de Dacia

 1. Martin zegt:

  Ik vind als je de voorwaarden leest van de verlengde garantie er na DRIE jaar dus in de dure verlenging bij Dacia veel zaken buiten de garantie gaan vallen die bij Renault wel doorlopen zoals bv de koppeling,versnellingsbak uitlaat en nog meer duur te vervangen zaken .Ook algemeen voor beide merken zijn er na 3 jaar garantie veel zaken die bij verlenging ook niet meer onder garantie vallen en veel geldt dan ook onder gebruiks slijtage .
  Kortom heb je n Renault dan heeft garantie verlengen misschien soms nog zin ,maar bij Dacia lijkt het mij als ik die kleine lettertjes door gelezen heb een wassen neus ! Jammer dat Renault hier weer de Daas als n soort 2de rangs auto behandeld. 😳 n kleine Dacia klant kan in de toekomst wel eens een grote Renault klant worden schijnt men daar te vergeten.
  Gelukkig is mijn ervaring gaat er nooit wat aan de Daas kapot op gewoon onderhoud na.En heb je de verlengde garantie dus ook niet nodig! 😛

 2. Rudy zegt:

  Op een Dacia heb je 3jaar Garantie.
  En op een Renault 2jaar Garantie, dus dat 2de rangs
  valt volgens mij dan ook wel mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s