De brochures zijn weer aangevuld

download brochuresDe laatste tijd is er hard gewerkt aan het onderdeel “Brochures”. De volgorde klopte niet helemaal, en er is een grote update uitgevoerd.

De eerste revisie was op 06-11-11. Destijds is het aanbod van 480 brochures en prijslijsten vergroot naar 670 stuks. Het aantal landen steeg van 29 naar 40 stuks. In april van dit jaar vond de volgende revisie plaats waarmee het aantal werd vergroot naar 746 brochures en prijslijsten.

Nu heb ik de laatste revisie voor dit jaar uitgevoerd waarmee het aantal nog eens vergroot is tot maar liefst 933 stuks! Het aantal landen is ook verder vergroot tot 43 landen!

In niet elk land worden de modellen als dacia geleverd; Ook als Renault, mahindra en Nissan kom je ze tegen elders op de wereld.

De volgende update volgt al spoedig in januari. Hiermee zal de grens van de 1000 stuks ruimschoots doorbroken worden. Het betreft hier de grootste verzameling van brochures en prijslijsten die te vinden is op het internet. Al deze bestanden zijn te downloaden. Het bevat totaal bijna 1,5 Gb aan data.

Sommige landen zijn heel scheutig met het verstrekken van digitale brochures. Soms moet je ze aanvragen. De meeste landen stellen ze echter als download beschikbaar.

Wie nog brochures en/of prijslijsten weet te vinden die hier op de site nog niet te vinden zijn is bij deze uitgenodigd om ze te emailen naar het adres dat onder “contact” te vinden is. Een link naar de bestanden is ook goed.

Neem nou bijvoorbeeld België. Via de belgische site kun je wel brochures aanvragen als je inwoner bent. Downloaden lukt echter niet. Zwitserland daartegen zet alles in maar liefst 3 talen beschikbaar als download!

Zodra er een nieuwe prijslijst uitkomt wordt natuurlijk de oude verwijderd op de officiële sites van Dacia. Door deze echter te verzamelen is het echter goed mogelijk om de prijsontwikkeling bij Dacia te volgen. Daardoor was bijvoorbeeld te volgen hoe de opbouw van de consumentenprijs van de Duster is.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Mededelingen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s