Dacia Logan VAN

Het dacia modellengamma bestaat momenteel uit de volgende modellen: sedan, MCV, VAN, Pickup, Sandero, Sandero Stepway. Van de hier genoemde modellen worden de VAN en de Pickup hier (nog) niet geleverd.

In de ons omringende landen is dat wel het geval; in Duitsland en Belgie staan beide modellen op de verkooplijst. Hoewel Dacia Nederland hier officieel nog niets over heeft gemeld, lijkt het erg logisch dat de beide modellen op vrij korte termijn naar Nederland komen. Dat is misschien dit jaar nog het geval. Hoewel ik de kansen voor de Pickup relatief weinig inschat, liggen de kaarten voor de VAN toch wel heel anders. Zakelijk Nederland rijd natuurlijk in diverse auto’s, maar voor zover ik weet bied geen enkel ander merk zoveel nuttige ruimte (2,5  kubieke meter!) voor het geld.

De VAN is feitelijk hetzelfde model als de MCV, maar de bodem in de auto is vlak gemaakt, uiteraard zijn er maar 2 stoelen aanwezig en de zijdeuren zijn voorzien van plaatstaal op de plek van de ruiten. (nee, er zijn geen platen ingezet maar de gehele deur is uit 1 stuk plaatstaal).

De introductie van de VAN hangt natuurlijk ook af van het feit of hij kan voldoen aan de eisen voor grijs kenteken. En zoals de eisen nu liggen is dat namelijk niet het geval. de binnenruimte van vloer tot plafond is net te weinig. Maar misschien is het mogelijk dat de Rijksdienst voor Wegverkeer een uitzondering maakt. Als geel kentekenversie is de auto minder interessant natuurlijk, dus het is te hopen dat er toestemming voor wordt gegeven.

Als de auto in Nederland leverbaar wordt, dan zullen we de documentatie van dacia moeten afwachten welke versiers hier geleverd gaan worden: zal er straks keuze zijn in wel/geen achterruiten of wel/geen kopsschot? en welke motorversies gaan er hier geleverd worden?We zullen het nog moeten afwachten….

Hieronder volgen een aantal foto’s van de VAN-uitvoering:

Een heel mooi voorbeeld van het betimmeren van de VAN zie je hieronder:

logan-van00351
Advertenties

Een reactie op Dacia Logan VAN

  1. Henkes zegt:

    De pickup zal hier inderdaad minder verkocht worden, maar het is natuurlijk wel een vet karretje!
    En je kunt hem, zoals enkele foto’s in de Daciawereld al aantonen, lekker pimpen.
    Hoop er toch een keer eentje in het wild tegen te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s