De nieuwe MPV uitgekleed

dacia_lodgy_uitgekleedDe eerste afbeeldingen van de nieuwe MPV zijn nu bekend. Althans, van de versie die aan het ijsracen mee gaat doen. In het persbericht dat uitgegeven is, wordt gesproken van de eerste MPV die meedoet aan deze races.

Dit is natuurlijk maar ten dele waar. In feite heeft de MPV “Glace” maar weinig overeenkomsten met de straatversie die we vanaf september 2012 in de nederlandse showroom gaan zien.

 Neem bijvoorbeeld het chassis. Dit is opgebouwd uit allemaal buizen. Dit heeft als voordeel dat het gewicht bespaart; tevens integreer je op deze wijze een rolkooi zodat je die naderhand niet hoeft toe te voegen.

Ook de motor is een verhaal apart. De straatversie zal vermoedelijk dezelfde motoren krijgen die we nu kennen. Dit zullen dan de 1,5 dCi en de 1.6 MPI / 1.,6 16V zijn. Momenteel levert Dacia hier in NL geen 1.4 meer en de 1.2 acht ik te licht voor een voertuig van dit kaliber. Een V6 met ruim 355 PK zul je niet in de straatversie van Dacia tegenkomen.

De “ijs”-versie daarentegen zal niet de beschikking hebben over elektrisch bedienbare spiegels, airco, laat staan echter bekleding achterin. Elk onderdeel dat niet strikt noodzakelijk is zal worden weggelaten om gewicht te sparen.

Het enige dat enige gelijkenis zal hebben met de straatversie is de opbouw. Maar ook daar zitten de nodige verschillen. De hoogte van de MPV “glace” zal ook minder zijn dan bij de produktie-versie vanwege de CW-waarde.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dacia MPV, Mededelingen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s